Pazar, Mayıs 12, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısTatar:Demokrasi şöleni yaşanmasını temenni ediyorum

Tatar:Demokrasi şöleni yaşanmasını temenni ediyorum

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 4’üncü Olağan Kurultayı’na katılarak konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı konuşmasında, YDP’ye başarılar diledi, yapılan çalışmalardan dolayı tebrik ederek, kurultayda demokrasi şöleni yaşanması temennisinde bulundu.

Bu yıl Barış Harekatı’nın 50’nci yılının hep beraber kutlanacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, halen devam eden tüm ambargo ve kısıtlamalara rağmen KKTC’yi Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak bu noktaya getirebilmiş olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

“Kıbrıs Türk halkının müktesep haklarını dünyaya duyurmak en büyük görevimizdir.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, YDP’nin yeni siyasete verdiği destekten dolayı tüm üyelere teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Annan Planı ve Crans Montana süreçlerinin ardından federal temelde bir çözümün bulunamayacağının, Kıbrıs Türk halkının haklarını inkar eden bir zihniyetle eşitlik temelinde bir anlaşma sağlanamayacağının açık bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Anavatan Türkiye’nin de tam desteği alınarak KKTC’nin tanınması yönünde atılan adımları hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, yeni vizyonun kökleşmesiyle bu çabaların daha da geliştirilerek devam edeceğini vurguladı, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyelikle beraber çeşitli platformlarda KKTC’nin yer almasının bunun açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC ve Anavatan sevgisini yanında, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı, özgürlüğü ve onurlu bir yaşam sürmesi çabalarının onları birbirlerine bağlayan unsurlar olduğunu ifade ederek, “Bunlar bizim, zenginliğimiz, haysiyetimiz ve onurumuzdur.” dedi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments