Cuma, Mayıs 17, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısSerdar Denktaş’ın 2016’daki Açıklamasına Ayaklanmışlardı...

Serdar Denktaş’ın 2016’daki Açıklamasına Ayaklanmışlardı…

Son iki yazımda AB/ABD’nin, iç cephemizi çökertmek için devşirdiği 5.Kol’a aktardığı milyonlarca euro’dan söz etmiş ve bunları kontrol altına almak için Rusya ve Gürcistan’da olduğu gibi YABANCI ETKİNİN ŞEFFAFLAŞMASI YASASI çıkarmak gerektiğini vurgulamıştım
Bugün, dönemin Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın 6 Eylül 2016’da yaptığı konu ile ilgili açıklamayı ( 6 Eylül 2016 detaykibris.com ) aktarmak istiyorum. Haber şöyle:

“ Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC’nin AB ile ilişkilerini sürdürülebilir kurumsal bir yapıya dönüştürmek amacında olduklarını belirterek şöyle dedi:
“Bugüne kadar dağıtılan fonlar ne amaçla kullanılmış, bunların sonuçları ne olmuş, bu fonlar hangi etkinlik ve aktivitelerde kullanılmış, yapılan araştırmaların sonuçları ne olmuş, Kıbrıs Türk halkı bu araştırmalardan ne şekilde yararlanmış, yazılan raporların sonuçları ne olmuştur?

Bunları bilmek KKTC vatandaşlarının hakkıdır. Çünkü AB bu fonları ‘Kıbrıslı Türklere yardım’ adı altında dağıtmakla, yardımların ana hedefi ekonomik ve sosyal kalkınmamıza destek olmak, bir kısmı ise iki toplum arasında yakınlaşma sağlamak için harcanmaktadır.
Bugüne kadar sivil toplum aktivitelerine destek adı altında dağıtılan miktar 7,434,075.48 (yedi milyon dört yüz otuz dört bin yetmiş beş) eurodur. Bu yardımların listesini ekte bulabilirsiniz. AB’ye sorduğumuz ve cevaplanmasını istediğimiz sorular meşrudur ve KKTC halkının bilmesi gereken cevaplardır. Eğer AB sadece bir sivil toplum örgütüne 300.000 euro veriyorsa ve eğer AB verdiği paranın çeşitli eylem ve etkinlikleri desteklemek için kullanılmasını şart koşuyorsa ve bu sivil toplum örgütü ‘REDDEDİYORUZ’ (TC-KKTC GENÇLİK-SPOR KOORDİNASYON OFİSİNİ REDDEDİYORUZ KAMPANYASI… S. İ. ) siyaseti yapıyorsa, bu paraların ne amaçla kimlere verildiğini bilmek hakkımızdır.”

Serdar Denktaş, “Kıbrıs Sosyoloji Derneği’nin” aldığı 94.000 euro ile,
“AB Derneği”nin aldığı 214.000 euro ile, “ICTJ” isimli grubun almış olduğu 142.000 euro ile,
“CMIRS” in aldığı 83.000 euro ile ne yaptıklarını bilmek Kıbrıs Türk Halkının ve KKTC Devletinin bilmesi hakkımızdır.

AB’den talebimiz ekteki listede yazılı tüm projeler hakkında detaylı bilgi vermeleridir.
Tabii AB’yi beklemeden bu gruplar ŞEFFAFLIK göstererek fonların nerelere harcandığını ve bu harcamalar neticesinde elde edilen toplumsal yararı da halkımıza paylaşabilirler. Bunları sadece örnekler olarak verdim. Ekteki listede yazılı finansman alanların tümü hakkında bilgi talep ediyoruz.

Şu an AB’den üst düzey yetkililer adamızda bulunmaktadırlar. Umarım mesajımızı olumlu değerlendirip, en yakın bir zamanda sorularımızı yanıtlarlar. AB yetkililerinden beklentimiz budur”

AYAKLANDILAR

Ne mi oldu?
Dönemin Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, Devlet olmanın ve Halka karşı sorumluluk hisseden bir Bakan olmanın gereği olan bu çok haklı açıklaması karşısında kıyamet koptu.

Başta KKTC’yi tanımayan ve muhatap almayan, egemenliğimizi her fırsatta çiğneyen AB olmak üzere dış güçlerden para alan devşirmeler ayağa kalktı.

AB yetkilileri KKTC diye bir devlet tanımadığını ve KKTC Devletine hesap vermeyeceğini belirtirken, milyonlarca euro’yu CEPLEYENLER ve AB parası ile yaşamayı meslek edinenler, “devlete hesap vermek zorunda olmadıklarını, hiçbir bildirimde bulunmayacaklarını, konunun KKTC ‘yi ilgilendirmediğini” açıkladılar. O günden bugüne devlet de konunun üzerine gitmedi!!!

O nedenle bugün kimse çıkıp da “ Bunca Rum sevici, bunca AB/ABD muhibbi, bunca Türkiye – KKTC düşmanı, bunca federasyoncu nerden çıktı, gençliğimize ne oldu? “ diye sormasın!
Nedeni işte bu vurdumduymazlıktır!

Yarın da Serdar Denktaş’ın açıkladığı ve hangi örgütün kaç para aldığını gösteren listeyi yayınlayacağım

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments