Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısSavaşan: Ülke imajının oluşmasında rehberlerin rolü büyük!

Savaşan: Ülke imajının oluşmasında rehberlerin rolü büyük!

21 Şubat Dünya Rehberler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, yerel halk ve turistler arasında iletişimi sağlayan ve uluslararası tanıtımda elçi görevi yapan turist rehberlerinin nitelikli yetiştirilmesi ve sürekli gelişmeye teşvik edilmesinin ülkelerin imajını güçlendirdiğine dikkat çekti. Dünyada nitelikli turist rehberi yetiştirilmesi gerektiği kadar rehberlikte branşlaşmaya gidilmesi konusunda da büyük bir ihtiyaç olduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, konseyin (GHTC) Sağlık Turizmi alanında rehber yetiştirilmesi için üye ülkeler arasında koordinasyonun sağlanması için çalışma yaptığının altını çizdi. 

Rehberlik mesleğinin insan ilişkileri, liderlik, dil hakimiyeti, yön ve yol bulma, bilgiyi aktarabilme, aktarılanları hikayeleştirebilme, insanları etkileyebilme gibi beceriler isteyen çok özellikli bir alan olduğunu ifade eden Ahmet Savaşan, ülkelerin imajının oluşmasında ve geliştirilmesinde rehberlerin belirleyici rolü bulunduğunun altını çizdi.

Sürdürülebilir turizm gelirlerinin oluşmasında rehberlik önemli…

Mesleğinde başarılı bir rehberin, çok yönlü bilgi birikimine sahip olması gerektiğine işaret eden Dr. Ahmet Savaşan, bunun bireyin bilgilerini güncellemesi ve sürekli yenilerini eklemesi ile mümkün olabileceğini ifade etti. Bir ülkeyi ziyaret eden turistlerin ilk karşılaştıkları, ilk izlenim edindikleri, en fazla vakit geçirdikleri, ülke hakkında bilgi aldıkları, yardımlaştıkları, konuştukları, kimi zaman sorunlarını paylaştıkları bireylerin profesyonel turist rehberler olduğuna değinen Savaşan, “kaliteli ve branşlaşmış bir rehberlik eğitimi, kaliteli rehberlerin yetişmesine, kendini yenileyen kaliteli rehberlerin yetişmesi de eşlik edilen grubun veya kişilerin gittikleri ülkelerden memnun ayrılmalarına neden olur. Bu da ülkelerin turizm imajının güçlenmesini ve ülkelerde sürdürülebilir turizm çeşitlerinin gelişmesine ve dolayısıyla da turizm gelirlerinin artmasını mümkün kılar” dedi.

Rehberlik eğitiminin branşlaşması için gereken adımları atalım…

Mesajının sonunda, bütün rehberlerin Dünya Rehberler Günü’nü kutlayan Ahmet Savaşan, konsey üyesi 56 ülkeye rehberlik eğitiminin branşlaşması konusunda gereken adımların atılmasını teşvik etmeleri çağrısında bulundu.

 

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments