Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısSavaşan: Devletlerin hür yaşamasında da esaret ve sefalet çekmesinde de eğitimin önemi...

Savaşan: Devletlerin hür yaşamasında da esaret ve sefalet çekmesinde de eğitimin önemi belirleyicidir!

Yeni nesillerin niteliğinin onları yetiştiren öğretmenlerin niteliğiyle özdeş olacağına işaret eden UBP Milletvekili, Lefkoşa İlçe Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, fedakarlık ve özveriyle çalışan, toplumumuzun kanaat önderleri konumundaki kıymetli öğretmenlerin, çocuklarımıza milli bir şuur kazandırma noktasında da hayati görevleri bulunduğuna dikkat çekti.

Ülkemizin yüksek uygarlık düzeyine çıkmasında öğretmenlerin görevleri kutsaldır…

Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan UBP Milletvekili, Lefkoşa İlçe Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, “çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayarak onları;  iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye ulaştıran öğretmenlerin, ülkemizin yüksek uygarlık düzeyine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması gibi kutsal görevleri vardır” ifadelerini kullandı.  Atatürk’ün “eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözüne atıfta bulunan Ahmet Savaşan, eğitimin insan ve devletlerin yaşamında hayati öneme sahip olduğuna işaret etti.

Kültür yeni nesillere eğitimle aktarılabilir…

Bir toplumun ürettiği bilgi ve kültürün yeni nesillere ancak eğitim sayesinde aktarılabileceğini ifade eden Ahmet Savaşan, tarih boyunca büyük başarılara imza atan medeniyetlerin eğitime büyük önem verdiğinin altını çizdi. Halkın saygın bir yere varmasında birinci koşulun eğitim, en önemli aktörlerin ise öğretmenler olduğuna dikkat çeken Ahmet Savaşan, geleceğin gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseri olacağını ifade etti.

Öğretmenler evlatlarımızı altın işler gibi; sabır, emek, fedakarlık ve özveriyle geleceğe hazırlıyor…

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘öğretmenler, sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır’ sözüyle işaret ettiği gibi yeni nesillerin niteliğinin onları yetiştiren öğretmenlerin niteliğiyle özdeş olacağına işaret eden Dr. Ahmet Savaşan, “fedakarlık ve özveriyle çalışan, toplumumuzun kanaat önderleri konumundaki kıymetli öğretmenlerin çocuklarımıza milli bir şuur kazandırma noktasında da hayati görevleri bulunduğuna inanç belirtti. Savaşan mesajının sonunda kutsal olduğu kadar sorumluluğu da en ağır mesleklerden olan, kendilerine emanet edilen evlatlarımızı altın işler gibi; sabır, emek, fedakarlık ve özveriyle geleceğe hazırlayan bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini en içten dileklerimle kutlar; bütün öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

 

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments