Pazar, Nisan 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısSavaşan: 40 Yıldır Yaşıyor; Yaşamaya Devam Edecek

Savaşan: 40 Yıldır Yaşıyor; Yaşamaya Devam Edecek

UBP Grup Başkanvekili Ahmet Savaşan, KKTC’nin 40’ıncı yıldönümünü kutlayarak,  KKTC’nin Kıbrıs Türk Halkının İradesi İle Kurulduğunu Ve Türkiye’nin Desteği İle Yaşatıldığını Vurgulayan Dr. Savaşan, KKTC’nin Yoluna Güçlenerek Devam Edeceğini Belirtti.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Dr. Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kıbrıs Türk halkının iradesi ile kurulduğunu, Türkiye’nin desteği ile yaşatıldığını ve birliktelikle yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

KKTC’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “40 yıl önce Varoluş Mücadelemizin önderleri tarafından oluşturulan devletimiz 40 yaşına basmıştır. Hepimize kutlu olsun. 40 yıldır, ambargolara ve baskılara göğüs gererek yaşamaya devam eden devletimizin nice 40 yıllar daha yaşamaya devam edeceği tartışılamaz bir gerçektir” diyen Ahmet Savaşan, KKTC’nin bu güne kadar yapılan saldırılara rağmen yıkılmamasının iki nedeni olduğuna dikkat çekti. Savaşan, “bu nedenlerden birincisi KKTC’nin Kıbrıs Türk halkının iradesi ile kurulmuş olmasıdır; ki her devletin temelinde böyle bir halk iradesinin bulunması gerekir, KKTC’de bu iradenin varlığı açıkça ortadır. İkincisi ise Türkiye’nin desteğidir” ifadelerini kullandı. 

KKTC, TÜRKİYE’NİN BELİRLEYİCİ DESTEĞİ İLE SONSUZA KADAR YAŞAYACAK…

Dünya’nın belli başlı büyük güçlerinin ambargolar altında tutmaya çalıştığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türkiye’nin desteği ile 40’ıncı yıldönümünü geride bıraktığına işaret eden Ahmet Savaşan, “KKTC’nin güçlenen Türkiye’nin belirleyici desteği ile sonsuza kadar yaşamaya devam edebileceği aşikardır” ifadelerini kullandı.

KKTC GÜÇLENDİKÇE GÜÇLENECEĞİZ…

Her devletin temsil ettiği halkın en büyük güç kaynağı olduğunu belirten UBP Grup Başkanvekili Dr. Ahmet Savaşan, “KKTC de bizim en büyük gücümüzdür. Bu nedenle onu güçlendirdiğimiz ölçüde güçlü olacağımızı bilmemiz gerekiyor. KKTC güçlendikçe, hem siyasal, hem ekonomik, hem de sosyal olarak güçlenmiş olacağız” dedi. 

ESKİDEN YAPTIKLARIMIZLA YETİNEMEYİP, YENİ ŞEYLER YAPMALIYIZ…

KKTC’nin güçlenmesi için yapılması gereken pek çok şey bulunduğuna dikkati çeken Savaşan, “Dünya sürekli değişiyor; ihtiyaçlar çeşitleniyor ve artıyor. KKTC’nin bu ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde gelişmesi gerekiyor. Eskiden yaptıklarımızla yetinemeyip, yeni şeyler yapmamız gerekir. Bugün karşı karşıya bulunduğumuz görev işte budur. Her gün için KKTC’yi güçlendirmek; halka hizmet eder durumda tutmak. Bunu başarırsak günü gelecek herkes, bütün dünya devletleri KKTC’yi Kıbrıs Türk halkının tek ve meşru devleti olarak tanımak zorunda kalacak” dedi.

HER ALANDA VAROLUŞUNU GERÇEKLEŞTİREN BİR DEVLET OLMAMIZ…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geride bıraktığı 40 yılı Türkiye’nin belirleyici desteği sayesinde başarı ile aştığını ve kökleştiğine işaret eden Dr. Ahmet Savaşan, “Türkiye’nin desteğinin hayati olduğu meydandadır. Buna karşın bizim bu desteği en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Türkiye’den maddi katkı alarak yolumuza devam edemeyiz. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal potansiyelinden de yararlanarak kendi ayaklarımız üzerinde duran, her alanda varoluşunu gerçekleştiren bir devlet olmamız gerekiyor” dedi. 

DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ, DAHA VERİMLİ OLMAMIZ ŞART…

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aktif desteği sayesinde Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olunduğunu ve Erdoğan’ın her uluslararası platformda KKTC’nin haklarını savunmaya devam ettiğini hatırlatan Dr. Ahmet Savaşan, “Sayın Erdoğan’ın açtığı yolları daha etkin kullanmak bize düşmektedir. Daha çok çalışmamız, daha verimli olmamız ve bize sağlanan olanaklardan daha iyi yararlanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. 

ÇALIŞMALARINIZ DEVLETİMİZİN YERİNİ AYDINLIK TUTACAKTIR…

Ahmet Savaşan mesajının sonunda “umudumuz, bilgimiz, cesaretimiz ve çalışma gücümüz, Kıbrıs Türkünün ve onun kurduğu devletin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yolunu ve yerini ışıklı ve aydınlık tutacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Kasım’ı yaratan mücahitlere, mukavemetçilere, Güvenlik Kuvvetleri mensuplarına, Kıbrıs Türk Barış Harekatı mensuplarına, şehitlerimize ve ailelerine, gazilerimize ve her zaman yanımızda olan Türkiye’mize minnetlerimizi bir kez daha sunuyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments