Perşembe, Mayıs 2, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaReuters: İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı

Reuters: İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı


Amerikan medyası İsrail füzelerinin İran’ı vurmaya başladığını duyurdu. Amerikan medyasına konuşan yetkililer İsrail’in İran’ın içinde bazı noktaları füzelerle vurduğunu açıkladı.


Suriye ve Irak’ta da bazı noktaların vurulduğu ifade edildi. Saldırılara ilişkin taraflardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İran’da tüm uçuşlar askıya alındı.


İran’da patlama sesleri duyuluyor


İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu.


Devlet televizyonunun haberinde, “Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı” ifadelerine yer verildi.


Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan’ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirdi.


Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini ifade eden Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı’nın ve Ordu Hava Kuvvetleri’nin 8’inci Üssü’nün yakınında yer aldığını aktardı.


Ne olmuştu? 


İsrail, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.


Tahran tarafı ise, geçen hafta İsrail’e karşılık verdi. 300’den fazla mühimmat yüklü dron ve füzelerle İsrail’e karşı düzenlenen “Gerçek Vaat” operasyonunda 1 kişi yaralanmıştı. 

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments