Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısGüney'de saldırıya uğrayan gençler BUGÜN Kıbrıs'a konuştu...

Güney’de saldırıya uğrayan gençler BUGÜN Kıbrıs’a konuştu…

Güney Kıbrıs’ta gezmeye giden bir grup Kıbrıslı Türk genci Trodos’tan inerken fotoğraf çekmek için durdukları parkta sopalarla uğradıkları saldırıyı BUGÜN Kıbrıs’a anlattılar. 

FAŞİSTLERİ BULUN, GEREĞİNİ YAPIN!

Trodos’tan inerken Kakopetria köyü yakınlarındaki Platania Parkında bir grup faşist fanatik erkeğin saldırısına uğrayan gençlerden biri yaşananları Bugün Kıbrıs’a anlattı.

“GOOD BYE” ETİKETİ
Olay, 8 kişilik arkadaş grubunun fotoğraf çekmek için parkta durduğu sırada başladı. Gazetemize konuşan genç, aralarında hiçbir tartışma yaşanmadığı halde ellerinde Yunan bayrağı sarılı sopa ve taşlar bulunan bir grubun, Rumca bağırarak üstlerine saldırdığını aktardı. 5 kişi olan grubun birden 15 kişiye çıktığını belirten genç, aralarından bir tanesinin, üzerinde “good bye” yazan ve tekme atan bir ayak görseli olan etiketi arabaya yapıştırdığını belirtti.

GÖRGÜ TANIKLARI
Olay sırasında parkta Kıbrıslı Rum olduklarını düşündükleri kalabalık bir ailenin piknik yaptığını, üç Pakistanlı kadının ise olay sonrasında arabalarına ulaşmaya çalışan gençlerin yanına giderek ne olduğunu sorduğunu belirtti. Ayrıca gençler saldırganlardan kaçarken yolda durdurdukları bir kadın sürücüden polisi araması için yardım istedi ancak kadın arayacakmış gibi yapıp oradan uzaklaştı.

GÜNEY HAREKETLENDİ
Gençler kuzeye geçtikten sonra polise giderek ifade verdi. Ardından vücutlarındaki darp izlerini göstermek için Lefkoşa hastanesine gitti. Güneyde şikayetçi olmadıkları için Rum polisi henüz soruşturma başlatmadı. Elde ettiğimiz bilgilere göre güneyin Dışişleri Bakanlığı saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk sekiz gence ulaşılması için talimat verdi.

KUZEYDEN TEPKİLER
Sekiz gencin ailesi infial yaşarken Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar yine Türkiye’ye gitti. Dışişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı olayı kınayan yazılı açıklama yaptı. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman paylaştığı tweette, “Saldırıyı esefle kınar, Kıbrıs Rum yetkili makamlarını failleri yakalamak konusunda hızla harekete geçmeye davet ederim” dedi.

GENCİN NOTU
Bir daha güneye geçmeyeceklerini belirten genç şöyle konuştu: “En azından ters bir bakışma olaydı, o bile olmadı. Hiçbir şey yokken anlamadığımızı bilerek Rumca üstümüze yürüyerek ellerinde değneklerle saldırdılar. Ben kuzeye gelen Rum gençlere böyle bir saldırı yapıldığını hiç duymadım. Şikayetçi olsak da bir şey olmayacağını bildiğimiz için uzatmadık. Kendi güvenliğimiz için de şikayetçi olmadık. Umarım o parka ve köye kamera takarlar ve polis sürekli devriye atar.”

Kaynak: Bugün Kıbrıs

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments