Perşembe, Mayıs 9, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (31 Ağustos 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (31 Ağustos 2023)

Fileleftheros gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde Kıbrıs Sorunu konusunda duruşunu değiştirmeye ikna etmek için BM Genel Sekreteri Yardımcısı Miroslav Yeca’nın 3 gün Ankara’da kalacağına değiniyor. Haberin detaylarında T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kıbrıs Sorunu’ndaki gelişmeleri ve Eylül ayı içinde New York’ta CB Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Hristodulidis ile görüşecek olan BM Genel Sekreteri’nin çabalarının Kıbrıs Sorunu’nun kaderini belirlesine “Tamam” dediği, yeni bir BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı atanması için Erdoğan’ın onayının belirleyici olduğu ve bu yüzden de Yeca’nın üç gün Ankara’da kalıp Kıbrıs Sorunu’nu görüşeceği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Aşırı sağcı holiganlar Hlorakas’ı ateşe verdi” başlığını kullandığı manşet haberinde yerlilerin korkusuna ve göçmenlerin de Güney Kıbrıs’ta daha iyi bir yaşam mücadelesine değiniyor. Haberin detaylarında Politis gazetesinin, Güney Kıbrıs’ta Hlorakas bölgesinin yolunu tuttuğu, kaos ortamı ve olaylarla karşılaşmadığı ancak bölge sakinlerinden bazıları ile konuştuğu zaman bölgenin normal bir bölge olmaktan uzak olduğunun kolayca anlaşıldığı aktarılıyor. Haberde ayrıca, göçmenlere zarar verenlerin yerli bölge sakinleri olmadığı, çoğunluğunun Limasol’dan ve başka bölgelerden sözde Hlorakas bölgesini temizleme amaçlı gelen kötü niyetli kişiler olduğu da gazetenin edindiği bilgiler arasında yer alıyor.

 Haravgi gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Bankaların fazla karlarını vergilendirsinler ve destek önlemleri alsınlar” başlığını kullanarak AKEL’in, Rum hükümetine ve diğer siyasi güçlere soruna net bir durum kazandırmaları konusunda çağrıda bulunduğuna değiniyor. Haberin detaylarında faizler, taksitler, elektrik, yakıt, kira gibi harcamaların hanehalkının gelirini kemirdiği ve bankaların fazla kazanç sağladığı, Rum Bankalar Birliği’nin, beklenmedik kârlara özel bir vergilendirilmenin yapılmasının adil olmadığını düşündüğü ve Yunan Bankası’nın faizlerden dolayı gelirinin %77 arttığı ve kâr oranının 160,2 milyon euroya yükseldiği aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde BM Genel Sekreteri Yardımcısı Miroslav Yeca’nın, Kıbrıs Sorunu’nu görüşmek için Kıbrıs’taki temaslarının ardından Ankara’da temaslarda bulunacağına değiniyor.

Alithiya gazetesi, “Göçmenlerin evlerinde vandallık” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Güney Kıbrıs’ta Rumların göçmenlerin yaşadıkları evlere saldırarak zarar verdiklerine değiniyor.

  • Gazete sürmanşetten paylaştığı haberinde ise T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan BB Kiriakos Mitsotakis’in yapacağı görüşme için Yunanistan’ın yol haritasının hazır olduğuna ve içerisinde Kıbrıs Sorunu’nun da yer aldığına değiniyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments