Pazar, Mayıs 19, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (29 Ağustos 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (29 Ağustos 2023)

Alithiya gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Evrensel kınama” başlığını kullanarak Güney Kıbrıs’ın Hlorakas bölgesinin adeta savaş alanı gibi olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında tüm siyasi güçlerin, Rum hükümetinin, hükümet ortağı partilerinin ve muhalefet partilerinin Pazar akşamı Suriyelilere ve mallarına yapılan saldırıları kınadığı aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Guterres bizi takip ediyor” başlığını kullanarak BM Genel Sekreteri Yardımcısı Miroslav Yeca’nın Rum Lider Nikos Hristodulidis’e ne söylediğine değiniyor. Haberin detaylarında Yeca’nın yaptığı açıklamada BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in adadaki duruma büyük önem verdiğini söylediği ve CB Ersin Tatar’ın Pile’deki yol çalışmalarının normal bir şekilde ilerleyeceğini duyurduğu aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, “Misillemeyi önlemek için uğraşıyorlar” başlığını kullandığı manşet haberinde Güney Kıbrıs’ın Hlorakas bölgesinde Pazar akşamı Suriye’lilere yapılan saldırıların ardından Suriye’lilerin de dün Hlorakas bölgesinde karşı gösteri yaptıklarına değiniyor.

  • Gazete sürmanşetten paylaştığı haberinde ise BM Genel Sekreteri Yardımcısı Miroslav Yeca’nın Kıbrıs’taki temaslarının ardından tamamlanmış raporunu hazırlamak için Ankara’ya ve oradan da Atina ve Londra’ya gideceğine değiniyor.

Haravgi gazetesi, “Hanehallkının ve işletmelerin desteklenmesi için AKEL’den baskı” başlığı ile aktardığı manşet haberinde pahalılık ve yüksek faiz oranları için önlem alınması konusunda öneriler yapıldığına değiniyor. Haberin detaylarında önlemlerin sonlandırılmasının ardından 45 temel ürün kategorisinden 32 tanesinin fiyatlarının arttığı, AKEL’in yaptığı açıklamada pahalılığın halka diz çöktürdüğünü ve ekonomik kalkınmayı yavaşlattığını söylediği ve Rum Maliye Bakanı Makis Keravnos’un yaptığı açıklamada ise Rum hükümetinin önlemler üzerinde çalıştığını ve şartlar olgunlaştığında açıklayacaklarını söylediği aktarılıyor.

Politis gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Görüşmelerin yeniden başlaması için ortak zemin geliştiriyorlar” başlığını kullanarak Pile’de anlaşma sağlanması için tünelin sonunda ışığın göründüğüne ve BM Genel Sekreteri Yardımcısı Miroslav Yeca’nın Kıbrıs’ta yaptığı temaslarına değiniyor. Haberin detaylarında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Eylül ayında New York’ta ortak toplantı yapılması durumunda Kıbrıs’taki iki lideri dinlemekle kalmayıp, diyaloğun başlatılması için somut önerilerde bulunmaya hazır olduğu aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments