Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (28 Ağustos 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (28 Ağustos 2023)

Alithiya gazetesi, “Ulaşılamayan evlerin borçları siliniyor” başlığını kullandığı manşet haberinde özellikle Lefkoşa’nın güneyinde Ayios Demetios bölgesinde ara bölgede kalan ve 1974’ten bu yana ulaşılamayan evlerin sahiplerinden kanalizasyon ücreti alınması kararının iptal edildiğine değiniyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Türkiye ve Yunanistan’ın Pile’de yaşanan olaylara yaklaşımı” başlığını kullanarak T.C. DİB Hakan Fidan ile Yunanistan DİB Yorgos Yerapetridis’in 5 Eylül’de Ankara’da görüşeceğine değiniyor. Haberin detaylarında iki bakanın gündeminde, 18-20 Eylül tarihleri arasında New York’ta yapılacak olan T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan BB Kiriakos Mitsotakis görüşmesinin de yer alacağı aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Bir Özel Temsilci atamanın zamanı” başlığını kullanarak BM Genel Sekreter Yadrımcısı Miroslav Yeca’nın önünde, çıkmazı sonlandırmayı amaçlayan önerilerin sunulacağına ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’in BM Genel Sekreter Yadrımcısı Miroslav Yeca’ya hangi girişimlerin Kıbrıs Sorunu’nu yeniden hareketlendireceğini göstereceğine değiniyor. Haberin detaylarında Rum Lider Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs Sorunu’na ilişkin çabaların yeniden baştılması için atılması gereken adımlara yönelik, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mesaj göndermek amacıyla bugün Miroslav Yeca ile yapacağı görüşmeden yararlanmayı planladığı aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “BM, çıkmazın kaldırılması ihtimalini gözlemliyor” başlığını kullanarak BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Yeca’nın bugün CB Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Hristodulidis ile yapacağı toplantılardan beklenilenlere değiniyor. Haberin detaylarında BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Yeca’nın, Kıbrıs sorunundaki gidişatı ve bu topraklarda son yaşanan gelişmeleri görüşeceği ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’in yaptığı açıklamada yapılacak ilk ve en önemli adımın Kıbrıs’a bir BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı atanmasının olduğunu söylediği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Bekleme listeleri Genel Sağlık Sistemi’nin açık yarası” başlığı ile aktardığı manşet haberinde gazetenin 13 özel doktor için araştırma yaptığına ve hastaların şimdiden, 2024 yılı Temmuz ayı için randevu aldığına değiniyor. Haberin detaylarında Genel Sağlık Sistemi’nin hasta olduğu, bekleme listelerinin her geçen gün uzadığı, bazı durumlarda bekleme süresinin bir yıla kadar uzadığı, bu yüzden de binlerce hastanın acı çektiği ve ellerini ceplerine atarak özel doktorlara başvurmak zorunda kaldığı aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments