Perşembe, Mayıs 2, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (20 Eylül 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (20 Eylül 2023)

Alithiya gazetesi, “Aptal hükümet ve aptalca yönetimi” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Rum hükümetinin pahalılık için yaptıklarına ilişkin Rum meclisinde yoğun çalışmanın olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında DİSİ Milletvekili Kiriakos Hacıyannis’in, Rum hükümetini enflasyonu kontrol altına almadaki verimsizliği nedeniyle sert bir şekilde eleştirdiği aktarılyor.

Fileleftheros gazetesi, manşetten paylaştığı haberinde “Akaryakıt raydan çıktı” başlığını kullanarak benzin ve mazotta yüksek fiyatların devam edeceğine, iki buçuk ayda benzinde 22 sent, mazotta 28 sent ve kalorifer yakıtında 24 sent artış olduğuna ve brent petrolün 100 dolar sınırını aşmaya doğru gittiğine değiniyor. Haberin detaylarında akaryakıta art arda zamlar yaşanırken, uluslararası koşulların önümüzdeki haftalarda daha fazla artış olacağına işaret ettiği ve dün benzinin 5 sentlik ve mazotun da 6 sentlik bir artış daha aldığı aktarılıyor.

  • Gazete ön sayfadan aktardığı başka bir haberinde “Kıbrıs Sorunu için New York’un ötesine bakıyor” başlığını kullanarak Lefkoşa’nın güneyinin ertesi günün planlarını yaptığına ve bugün Rum Lider Nikos Hristodulidis’in BM Genel Kurulu’nda konuşması olduğuna değiniyor.

Haravgi gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde Rum Başkanlık Sarayı’ndaki danışmanların sayısı ve yetkililere ödenen ek mesai ücretleri skandalının devasa bir sorun olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında toplumsal önlemler almak için para olmadığı ancak cenaze, anma törenleri ve açılışlara katılan yetkililer için ek mesai ücretleri için para olduğu, hükümet ortağı olan partiler DİKO, DİPA ve EDEK’in Rum Başkanlık Sarayı’nda bu olanlara sessiz kaldığı ve AKEL’in yaptığı açıklamada Rum Lider Nikos Hristodulidis’in saklanmadan, Rum Başkanlık Sarayı’nın neden fatura kestiğini cevaplaması gerektiğini belirttiği aktarılıyor.

  • Gazete sürmanşetten aktardığı başka bir haberinde T.C. CB Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de K.K.T.C.’nin tanınmasını talep ettiğine değiniyor.

Politis gazetesi, “K.K.T.C.’de bir konsolosluk için Rusya’dan resmi talep” başlığı ile aktardığı manşet haberinde Güney Kıbrıs’taki Rusya elçiliği tarafından Rum Dışişleri Bakanlığı’na konunun sunulduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Lefkoşa’nın güneyinde bulunan Rus elçiliğinin Rum Dışişleri Bakanlığı’na, K.K.T.C.’de yaşayan Rus vatandaşların sayısının arttığından dolayı bunun gerekli olduğunu niteleyerek, K.K.T.C.’de konsolosluk işlerinin yürütülmesi için K.K.T.C.’ye bir Rus konsolosluğu açılması adına resmi talepte bulunduğu aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments