Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Google search engine
Ana SayfaGazetelerGüney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (17 Ekim 2023)

Güney Kıbrıs Gazeteleri ve Özetleri (17 Ekim 2023)

Alithiya gazetesi, “Vazgeçirme çabaları” başlığı ile aktardığı manşet haberinde İsrail’in Gazze’ye yapacağı karar saldırısını ve Gazze rejimini önleme çabalarının olduğuna değiniyor. Haberin detaylarında ABD DİB Antony Blinken’in İsrail hükümeti ile görüşmek için yeniden İsrail’de olduğu, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya İsrail’in Gazze Şeridi’ni yeniden işgal etme girişiminin “büyük bir hata” olacağı mesajını gönderdiği ve Dünya Sağlık Örgütü’nden Gazze’ye insani yardım koridorunun açılmasını talep ettiği aktarılıyor.

Fileleftheros gazetesi, bugün manşetten aktardığı haberinde “Kontrol altına alma için diplomatik gerilim” başlığını kullanarak İsrail’in geri adım atmadığına, kara saldırısı için hazır olduğuna ve Hizbullah terör örgütü ile İran’ın karşılık vermeye hazırlandığına değiniyor. Haberin detaylarında İsrail’in Gazze’ye yapacağı kara saldırısı için hazır olduğunu açıklaması, Lübnan’ın İsrail ordusunu cevapsız bırakmadığı saldırılar düzenlemesi ve İran’ın da net bir tavır alarak sadece seyirci olarak kalmayacağı konusunda uyarıda bulunması ile Orta Doğu’nun en tehlikeli anında olduğu adeta bıçak sırtında olduğu aktarılıyor.

Haravgi gazetesi, manşetten paylaştığı haberde “Konut Finansmanı Örgütü kredilerinin satılması borçluları boğacak” başlığını kullanarak AKEL’in, örgütün sosyal karakterinin acilen onarılması çağrısında bulunduğuna değiniyor. Haberin detaylarında Rum hükümetinin sorunlara çözüm olarak Konut Finansmanı Örgütü kredilerinin Kredi Toplama Şirketlerine satışını seçtiği, kredilerin satılmasının ardından ciddi sosyal sorunların çıkacağı ve yeniden yapılandırmada yavaşlama olurken konut ve ev planlarının sonuç vermediği aktarılıyor.

Politis gazetesi, “Çok emeklilik alan yetkililerin emeklilikleri ile saklambaç” başlığını kullandığı manşet haberinde Rum Maliye Bakanlığı ile Hukuk Biriminin niyetlerini mecliste açıklamadıklarına değiniyor. Haberin detaylarında Rum Maliye Bakanlığı’nın dün Rum meclisini, memurların kışkırtıcı emeklilik maaşları sorununu kapsamlı bir şekilde düzenleyecek bir yasa tasarısı hazırladığı konusunda bildirdiği ancak planlanan değişikliklerin aktif olsun ya da olmasın tolamı yılda 5 milyon euroyu geçen emekli maaşlarını paylaşan mevcut emekli memurlarını etkileyip etkilemeyeceğine yanıt vermediği aktarılıyor.

Rum Basın Özetleri HaberPlus Kıbrıs tarafından hazırlanmıştır…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments