Perşembe, Mart 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısEl-Sen Başkanı Cesurer: Ne olursa olsun, ülke değerlerine sahip çıkacağız

El-Sen Başkanı Cesurer: Ne olursa olsun, ülke değerlerine sahip çıkacağız

Kamu İhale Yasasında değişikliğe karşı 2 haftadır eylemini sürdüren
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası EL-SEN, AKSA’dan 10 kişilik bir teknik ekibin girmesinin ardından, Teknecik Santralinde eylem başlattı.

Elektrik Santrali’nin önünde toplanan EL-SEN üyeleri, eylem ateşi yaktı, o sırada Teknecik Elektrik santralinde polis çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Eyleme bazı sendikalar ve siyasi partiler de destek verdi.

EL-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, AKSA’dan 10 kişilik teknik personelin, polis eşliğinde santrale girmesinin ardından sendika üyelerinin santral önünde toplanarak, her ne pahasına olursa olsun, ülkenin değerlerine sahip çıkacakları mesajını vermeye başladığını söyledi.

Yaşanan sıkıntıların ortadan kalkması ve sorunun çözülmesi için yapılacak tek şeyin gündemde olan Kamu İhale Yasası’nın geri çekilmesi olduğunu vurgulayan Cesurer, yaşanan arızalar ve kesintilerin tek sorumlusunun KIB-TEK Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü olduğunu savundu.

Eyleme başında, uzun süreli kesintilere müdahale edileceği açıklamasını yapmalarına rağmen, özel sektörden yetkisiz kişilerin arızalara müdahalesi nedeniyle sahadan çekildiklerini kaydeden Cesurer, bu sorun nedeniyle Lefkoşa Bölge Amiri Emin Topel Arıca’nın görevi bıraktığını anımsattı.

Bugün yapılmak istenenlerin bir benzerinin 2012 yılında da yaşandığını anımsatarak, “Ya geldikleri gibi gidecekler ya da bu ülke bu kaosu yaşayacak” diyen Cesurer, kurumun bütününün, yaratılan bu durumla birlikte geri dönülemez noktalara getirileceğini öne sürdü.

Cesurer, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğluyla yaptıkları toplantıda oluşturduklarını önerilerin, bakanlar kurulunun önüne gitmesiyle masanın hemen dağılmasını da eleştirdi.

Baş koydukları davanın El-Sen’in değil, tüm ülkenin ve geleceğinin davası olduğunu, sorunlardan tek çıkışın da yasanın geri çekilmesiyle mümkün olabileceğini vurgulayan Cesurer, bugünden itibaren sürecin farklı işleyeceğini ve bu dava uğruna ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

BRT

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments