Pazar, Nisan 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısBıçaklı ortak bir yol bulmaları çağrısında bulundu

Bıçaklı ortak bir yol bulmaları çağrısında bulundu

Kamu İhale Yasasında değişikliğe karşı 2 haftadır eylemini sürdüren Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), AKSA’dan 10 kişilik bir teknik ekibin girmesinin ardından, Teknecik Santralinde eylem başlattı.

Elektrik Santrali’nin önünde toplanan EL-SEN üyeleri, eylem ateşi yaktı, o sırada Teknecik Elektrik santralinde polis çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Eyleme bazı sendikalar ve siyasi partiler de destek verdi.

TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı hükümet edenlerin yıllardır KIB-TEK’e yatırım yapmayarak, zarar ettirdiğini, halkın malını satmaya çalışarak, enerji gibi kritik bir konuda halkı AKSA’ya mahkum etmeye çalıştığını savundu.

AKSA ile mevcut sözleşmede daha 4 yıllık bir süreç varken, 15 yıllık yeni bir sözleşme için acele edilmesinin düşündürücü olduğunu kaydeden Bıçaklı, toplumu ülkede yapılmaya çalışılanlar konusunda dikkatli olmaya davet etti.

KIB-TEK’in rakibi şirket olan AKSA’dan teknik ekibin, arızalara müdahale edileceği gerekçesiyle, polis eşliğinde santrale sokulmasını eleştiren Bıçaklı, ilk günden beri elektirk kesintilerin sorumlusunun hükümet olduğunu öne sürdü.

Hükümete yasayı geri çekerek, sendika ve taraflarla diyalog içinde enerji konusunda yapılacaklarla ilgili ortak bir yol bulmaları çağrısında bulunan Bıçaklı, zorlamalarla bir yere varılamayacağını dile getirdi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments