Pazar, Mayıs 5, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporDünya Yüzme Şampiyonası’nda trans yüzücülerin kategorisi iptal edildi

Dünya Yüzme Şampiyonası’nda trans yüzücülerin kategorisi iptal edildi


Dünya su sporları uluslararası federasyonlarından biri olan World Aquatics (FINA), Berlin’de başlayacak Dünya Su Sporları Yüzme Kupası 2023 dahilinde pilot program olarak trans yüzücüler için ‘Açık Kategori’ adıyla ayrı bir kategori açmış ve kayıt almaya başladığını duyurmuştu.


Ancak 3 Ekim Salı günü World Aquatics’ten yapılan açıklamada, “6-8 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Dünya Su Sporları Yüzme Dünya Kupası – Berlin 2023 buluşmasında Açık Kategori yarışmaları için kayıtların kapanmasının ardından, World Aquatics ‘Açık Kategori’ etkinlikleri için herhangi bir kayıt alınmadığını teyit etmektedir.” denildi.


Açık kategori çalışmaları devam edecek


Açıklamada, pilot olarak uygulamaya konulan ‘Açık Kategori’ için çeşitli etkinliklerdeki mesafelerin belirlendiği, resmi kayda açıldığı ancak hiçbir sporcunun kayıt yaptırmadığı belirtildi.


World Aquatics, Açık Kategori Çalışma Grubu’nun çalışmalarına devam edeceğini, mevcut bir talep olmasa bile gelecekte Açık Kategori’nin yarışlara dahil edilmesi olasılığını incelemeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments