Cuma, Nisan 19, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısDAÜ’de öğrenciler için iftar yemeği düzenlendi

DAÜ’de öğrenciler için iftar yemeği düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) tarafından, dün DAÜ Atatürk Meydanı’nda iftar yemeği düzenlendi.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, iftar yemeği Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milletvekili Hüseyin Çavuş Kelle, EVKAF Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, TC Gazimağusa Başkonsolosu İlyas Çetin ile Muavin Konsolos Hülya Çetin, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ VYK Üyeleri, Rektör Yardımcıları, DAÜ personeli ve 2 bin 500’yü aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

-“Bir arada olmak çok güzel”

İftar yemeğinde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ ailesi olarak birlikte oruç açmanın ve güzellikleri paylaşmanın çok güzel olduğunu belirterek, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen iftar yemeğinin gelenekselleşmiş olmasını temenni etti.

İftar yemeğinin Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin katkıları ile gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Hocanın, bu bağlamda EVKAF Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’e teşekkürlerini iletti.

İftar yemeği ile birlikte muhabbetin arttığını aktaran Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’de Ramazan ayı boyunca stadyum yanında yer alan camide her akşam iftar yemeği verildiğinin de altını çizdi.

Tüm öğrencilere yaklaşan sınav haftalarında başarılar dileyen Prof. Dr. Hocanın, herkese hayırlı iftarlar ve Ramazan ayının sonunda mutlu bayramlar diledi.

-“Ramazan ayı hoşgörüdür”

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk de, DAÜ ve EVKAF’ın düzenlediği iftar sofrasına katılan herkese hoş geldiniz diyerek Ramazan ayının insanlar arasındaki dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve gönül birliğinin güçlenmesini sağladığını söyledi. Dr. Özcenk, Ramazan ayında sahip olunan nimetlere şükretmek gerektiğinin hatırlatıldığını vurguladı.

Dr. Özcenk, bu sene ikincisi gerçekleştirilen iftar yemeğinin geleneksel olarak her yıl devam etmesini temenni etti.

Dr. Özcenk “Kısacası Ramazan ayı sevgidir, saygıdır, hoşgörüdür, paylaşmadır ve beraberliktir. Toplum olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe daha da güçleneceğiz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Nice sofralarda hep birlikte olmayı diliyorum.” şeklinde konuşarak, Ramazan ayının sonunda kutlanacak bayramın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

-“Ramazan ayı kendimizi hesaba çekme zamanıdır”

EVKAF Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ise, DAÜ’ye gelmenin her zaman çok güzel duygular uyandırdığını belirterek, Kıbrıs’ın en değerli ve kaliteli Üniversitesi olan DAÜ’nün Avrupa ve Orta Doğu’da da en kaliteli üniversiteler arasında gösterildiğini vurguladı.

DAÜ’nün Kıbrıs için bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Benter, hem verilen eğitim kalitesi hem de dünya literatüründeki kaliteli yayınları yakından takip ettiklerini vurguladı.

Ramazan ayının İslam’da bireylerin kendini hesaba çekme ayı olduğunu aktaran Prof. Dr. Benter, Ramazan ayı sonunda manevi yönden daha iyi insanlar olarak ortaya çıkılmasını temenni etti.

Prof. Dr. Benter, herkese Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın hayırlı olmasını diledi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments