Pazartesi, Mayıs 20, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaBM: Gazze'nin kuzeyinde 6 bebekten 1'i şiddetli yetersiz beslenmeyle karşı karşıya

BM: Gazze’nin kuzeyinde 6 bebekten 1’i şiddetli yetersiz beslenmeyle karşı karşıya


UNICEF, Gazze’de Gıda Hassasiyeti ve Durum Analizi başlıklı raporun sonuçlarını paylaştı.


Ocak ayı verilerinin derlendiği raporda, durumun özellikle Gazze Şeridi’nin kuzeyinde çok ciddi olduğuna dikkat çekildi.


Gazze’nin kuzeyine haftalardır yardım ulaştırılamadığı ifade edilen rapora göre, sığınaklar ve sağlık tesislerinde yürütülen çalışmalarda 2 yaş altı çocukların 6’sından 1’inin şiddetli yetersiz beslenmeyle mücadele ettiği tespit edildi.


Raporda, bunun kuzeydeki çocukların yüzde 15,6’sına tekabül ettiği belirtilirken, bu oranın yüzde 3’ünün hayati tehlikeye neden olacak düzeyde aşırı zayıflığa maruz kaldığı aktarıldı.


Acilen tedavi edilmemesi halinde söz konusu çocukların tıbbi komplikasyonlarla ve ölme riskiyle karşı karşıya kalacağı uyarısı yapılan raporda, durumun giderek kötüleştiği vurgulandı.


Raporda, benzer incelemenin Gazze’nin Refah kentinde de gerçekleştirildiği aktarılarak “Refah’ta 2 yaş altı çocukların yüzde 5’i şiddetli yetersiz beslenmeyle mücadele ediyor.” bilgisi paylaşıldı.


İnsani yardım erişiminin öneminin altı çizilen rapora göre, Refah’a yönelik yeni saldırıların engellenmesi gerekiyor.


Hastalık yayılıyor


Raporda, aynı zamanda, Gazze’de “aç, susuz ve zayıf düşen çocukların” hastalandığı aktarıldı.


“Gazze’de 5 yaş altı çocukların yüzde 90’ının en az bir bulaşıcı hastalığı var.” bilgisi paylaşılan rapora göre, 2022’ye göre ishal vakaları 23 kat arttı.


Rapora göre, UNICEF, Dünya Gıda Programı ve Dünya Sağlık Örgütünün acilen Gazze’ye engelsiz ve sürdürülebilir insani yardım sağlanması çağrısı yaptı.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments