Cuma, Nisan 26, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısBiyologlar Derneği plastik kirliliğinin, sağlığa ve çevreye olan etkisi konulu konferans verdi

Biyologlar Derneği plastik kirliliğinin, sağlığa ve çevreye olan etkisi konulu konferans verdi

Biyologlar Derneği plastik kirliliğinin, sağlığa ve çevreye olan etkisi konulu konferans verdi.

Konferansta konuşan Biyologlar Derneği Başkanı Hatice Benan, plastik sorununun dünyada olduğu gibi ülkemizde de gittikçe çığ gibi büyümekte olduğunu söyledi.

Bu durumun çevreyi ve halk sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Benan, plastiğin yenilen yemekte ve içilen suda bile vücudu işgal ettiğini söyledi.

Benan konuşmasında, “Doğal yaşam kirlilik nedeniyle yok olmakta, biyolojik birikim sonucu artan kanser vakaları ve üreme bozuklukları varken, hükümetin plastik poşetlerin yasaklanması ve tek kullanılmık gıda ambalajlarının kaldırılması konusunda aldığı karar bizi mutlu etmiştir. Dernek olarak plastik poşetlerin ücretli olarak satılmasını değil tamamen kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Biyologlar Derneği Başkanı Hatice Benan, konuyla ilgili olarak aldığı kararın ardından hükümete, denetim ve toplumu bilinçlendirme gibi görevler düştüğünü de söyledi.

Benan’ın konuşmasının ardından konferansa katılan Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu ise konuyla ilgili sunum yaptı.

BRT

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments