Perşembe, Nisan 18, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısArıklı: Vatandaşı mağdur ederek hak aramak yanlış

Arıklı: Vatandaşı mağdur ederek hak aramak yanlış

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de yayınlanan 17’inci Saat adlı programa telefonla katılarak soruları yanıtladı.

Bakan Arıklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın eylemine ilişkin olarak vatandaşları mağdur ederek hak aramanın yanlış olduğunu belirtti.

Ortada henüz bir sözleşme olmadığını belirten Arıklı, sadece yetki alınmasının söz konusu olduğunu, buna bu kadar tepki göstermenin ise yanlış olduğunu söyledi.

Arıklı “Kurumu zarara sokacak ve geleceğini karartacak bir şey varsa o zaman grevlere gidilebilir ama ortada bir şey yokken, KIB-TEK elden gidiyor düşüncesiyle vatandaşı mağdur etmek gerçekten anlamsız” diye konuştu.

Arıklı, Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarısı’nın ne pahasına olursa olsun Pazartesi günü Meclis’ten geçeceğini de vurguladı.

Arıklı “Bu yasa, Pazartesi günü ne pahasına olursa olsun geçecek. Ondan sonra oturur konuşuruz. Sözleşme imzalayıp imzalamayacağımız da belli değil, çünkü bizim AKSA’dan taleplerimiz oldukça sert. Kabul etmeyebilirler.Bu kadar açık söylediğimiz halde sanki sözleşme ile herşey bitecek.Sözleşme şartlı imzalanacak. Kablo ile elektrik gelmeden de 4 yılı aşmayacak” diye konuştu.

Arıklı, Elektrikte yaşanan sıkıntı nedeniyle yeni havalimanının açılışının da birkaç gün gecikeceğini söyledi.

“Eylem nedeniyle yeni Ercan Havalimanı’nda anda işler aksıyor. Cihazların kontrol edilmesi gerekiyordu. Bu havalimanının açılmasını da birkaç gün geciktirebilir” diyen Arıklı, Bayram nedeniyle havalimanında yaşanacak yoğunluğa işaret etti.

Arıklı, yarın bir değerlendirme yapılacağını belirterek, uzmanların risk olduğunu söylemesi halinde bayram yoğunluğunu da göze alarak açılışı birkaç gün erteleyebileceklerini söyledi.

Bakan Arıklı “Anlamısız bir eylem. Hem vatandaşı sıkıntıya soktu hem ülkeyi maddi açıdan zora soktu hem de açılışı sabote etti” dedi.

Yerli havayolu şirketi ile ilgili olarak ise Bakan Arıklı ilk uçuş ile kendisinin de İstanbul’a gideceğini belirtti.

Arıklı, yeni havayolu şirketinin kurulmasıyla bilet fiyatlarının da makul seviyelere indiğini belirterek “Tek bir uçak bile fiyatlara etki etti. Umarım başka havayolu şirketlerini de piyasaya girmeye ikna ederiz. Ne kadar çok yolcu taşırsak ekonomimiz o kadar canlanacak” diye konuştu.

brt

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments