Pazartesi, Mayıs 13, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaABD Dışişleri TRT Haber’in sorularını yanıtladı: Olayı araştırıyoruz

ABD Dışişleri TRT Haber’in sorularını yanıtladı: Olayı araştırıyoruz


TRT Haber, ABD Dışişleri Bakanlığı’na Ermeni Eylemcilerin provokasyonu ile ilgili, olayı nasıl değerlendirdiklerini sordu. Geçmiş dönemde şehit edilen Türk diplomatları hatırlattı. 


ABD Dışişleri Bakanlığı’nın konuyu araştırmak için Los Angeles Polis Teşkilatı ile birlikte çalıştığı ifade edildi. 


 


 


“Diplomatların emniyeti konusundaki taahhüdümüzü yineliyoruz”


Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 


“29 Eylül’de Güney Kaliforniya Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte Türk büyükelçisinin de dahil olduğu olaya ilişkin raporların farkındayız. Diplomatların emniyeti konusundaki kesin taahhüdümüzü yineliyoruz ve diplomasiyi yürütenlerin emniyeti ve emniyetini korumak için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz.”


Ne olmuştu?


ABD’nin Los Angeles şehrinde polis, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve USC Annenberg İletişim ve Gazetecilik Okulu Kamu Diplomasisi Yüksek Lisans programı ortak sponsorluğunda düzenlenen konferansta sözlü ve fiziksel saldırıda bulunan Ermeni gruba müdahale etti.


Etkinliğin başında bir protestocu, Azerbaycan, Türkiye ve organizatörlere yönelik hakaretlerde bulunması üzerine polis tarafından salondan çıkartıldı.


Etkinliğin açılış konuşmalarının ardından, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Mercan’ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasıyla 11 kişilik bir öğrenci grubu protestoya başladı.


Öte yandan bir protestocu, Azerbaycan’ın Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov’u hedef alarak sözlü saldırıda bulundu.


Türkiye ve Azerbaycan’ı suçlayan grubun 10 dakikalık protestosu, kampüs güvenliği ve polislerin müdahalesiyle sona erdirildi ve grup salondan çıkartıldı.

Konferans süresince, dışarıda toplanan protestocu grup gürültü yaparak, programın olağan akışını etkilemeye çalıştı.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments