Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Google search engine
Ana SayfaSpor85. Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu "Taylolo" kazandı

85. Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu “Taylolo” kazandı


75. Yıl Ankara Hipodromu’nda 2 bin 400 metre mesafe çim pistte gerçekleşen yarışa 3+ yaşlı safkan İngiliz olan 12 at katıldı.


1939 yılından bu yana kesintisiz olarak yarış takviminde yer alan koşuyu Taylolo, 2.28.10’luk derecesiyle ilk sırada bitirdi.

[Fotoğraf: AA]


Yarışta ikinciliği Gökhan Kocakaya’nın jokeyliğini yaptığı “Vincitore”, üçüncülüğü ise jokeyliğini Vedat Abiş’in üstlendiği “Burgas” elde etti.


Koşuyu birinci bitiren Taylolo, sahibi Bayram Tanrıverdi’ye 2 milyon 244 bin lira kazandırdı. Yarışta, ikramiye ve primlerle toplam 5 milyon 645 bin 63 lira para ödülü dağıtıldı.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


85. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan “Taylolo” isimli safkanın sahibi Bayram Tanrıverdi’nin ödüllerini Ankara Valisi Vasip Şahin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Veysel Tiryaki ile Ebubekir Gizligider ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı takdim etti.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


Taylolo’nun jokeyi Ayhan Kurşun yarış boyunca yaptığı taktiğin kendisine başarı getirdiğini ve finiş çizgisini ilk geçtiği için mutlu olduğunu kaydetti.


Bakan Osman Aşkın Bak’tan jokeylere tebrik


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara’da düzenlenen 43. Cumhuriyet Koşusu ile 85. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan jokeyleri yayımladığı mesajla tebrik etti.


“75. Yıl Ankara Hipodromu’nda düzenlenen 42. Cumhuriyet Koşusu’nun galibi “Deniz Efe” isimli safkanın sahibi Arif Çelik ve jokeyi Ahmet Çelik ile 85. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan “Taylolo” isimli safkanın sahibi Bayram Tanrıverdi ve jokeyi Ayhan Kurşun’u kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında yapılan yarışlarda mücadele edenleri de tebrik ediyor, jokeyler Ahmet Çelik ile Ayhan Kurşun’un başarılarının devamını diliyorum.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments