Cuma, Mayıs 17, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrıs2024 Genç Girişimci Hibe Destek Programı’nın lansmanı gerçekleştirildi….Başbakan Üstel: Gençlerimizin önünü açmaya...

2024 Genç Girişimci Hibe Destek Programı’nın lansmanı gerçekleştirildi….Başbakan Üstel: Gençlerimizin önünü açmaya devam ediyoruz

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi KEİ, Başbakanlık ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek 2024 Genç Girişimci Hibe Destek Programı’nın lansmanı gerçekleştirildi.

20 milyon TL’lik finansal destek sağlayacak olan programa 11 Mart’a kadar başvuru yapılabilecek.

Lansmana katılan Başbakan Ünal Üstel, 2024 yılı bütçesini geçirirken, halka “Bu yıl kadınların, gençlerin ve engelli vatandaşların yılı olacak” sözü verdiklerini hatırlatarak, bu yöndeki çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Başbakan Üstel, “Hükümeti kurduğumuz ilk gün halkımıza vermiş olduğumuz söze bağlı kalarak, gençlerimize, kadınlarımıza, tarımcımıza, iş dünyasına, sanayimize ve tüm üreten sektörlere, uygun krediler vermeye, hibe vermeye devam ediyoruz.” dedi.

En temel hedefimiz ekonominin güçlenmesidir” diyen Başbakan Üstel, “KKTC’nin sosyo-ekonomik kalkınmasına ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasına katkı sağlamak, İstihdamı desteklemek, Dış ticaret açığının azaltmak, üretimi artırmak, ülkemizi girişimciler için bir cazibe merkezi haline getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Bu amaçla, imkansızlıklar yüzünden ekonomik hayata giriş yapamayan özellikle genç ve kadın girişimcileri destekleyecek programları tek tek devreye soktuklarını dile getiren Üstel, İşini yenilemek ve geliştirmek isteyen girişimci ruha sahip kişilere katkı sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

Programa ilişkin bilgi de aktaran Başbakan Üstel, 1987 ve sonrası doğumlu vatandaşlar için eğitim, danışmanlık ve hibe desteğini içeren destek programında, Teknoloji, geleneksel işler ve ihracat odaklı projelere öncelik vereceklerini belirtti.

Yıllardır gerçekleştirilemeyen veya tamamlamayan tüm projeleri tek tek hayata geçireceklerini belirten Üstel, “2023 yılında çok önemli işler başardık. Çok önemli işlere imza attık. 2024 yılında da çalışmaya, laf değil iş üretmeye, yapılanmayanları teker teker yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başbakan Üstel, Hükümetin yoluna devam ettiğini ve erken seçimlerle kaybedecek zamanı olmadığının da altını çizdi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments