Perşembe, Mayıs 2, 2024
Google search engine
Ana SayfaUncategorizedZüleyha Karaman Yazdı.... Adım adım… O da olacak!

Züleyha Karaman Yazdı…. Adım adım… O da olacak!

Atatürk’ün önderliğinde verilen kurtuluş savaşı sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yılına girerken, Türk hariciye teşkilatının temellerinin atılmasının da 500’üncü yılına girildi.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevi Mevlüt Çavuşoğlu ile Hakan Fidan arasından el değiştirdi.

Görev devir tesliminde yapılan açıklamalarda, Hakan Fidan’ın milli dış politika vurgusu öne çıkarken, Çavuşoğlu’nun sözleri Türk devlet geleneğini hatırlattı. Çavuşoğlu, “Türk’ün olduğu her yerde devlet, devletin olduğu yerde diplomasi vardır” dedi.

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, öne çıkan sözlerinde “Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan, milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu, görevde olduğu süre boyunca Kıbrıs Türk halkının haklı davasını her yerde, her ortamda kararlılıkla savundu. Milli Kıbrıs davasında iki devletli çözüm politikasına gelinmesinde üstün çaba gösterdi.

Çavuşoğlu, yaklaşık 9 yıl başarıyla sürdürdüğü Dışişleri Bakanlığı görevinde, üstün diplomasi yeteneği ve stratejik yaklaşımları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin dış ilişkilerindeki gücünü artıran ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Türkiye Yüzyılı’na hazırlayan bir Dışişleri Bakanı olarak hafızalara nakşetti.

*

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, bugüne kadar olan görevlerindeki başarısının Türkiye’nin dış politikadaki gücünü artıracağı ve Türkiye Yüzyılı’nın inşasına değerli katkılar sağlayacağı bir gerçektir.

Fidan’ın deneyim ve vizyonu, Milli Kıbrıs davası ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasını hedefleyen yeni dış politikanın uluslararası alanda güçlü ve etkin bir şekilde savunulması mücadelesine güç katacağı aşikardır.

*

Adım adım… O da olacak!  Bu sözü tekrar hatırlatmak isterim;

Özbekistan’ın tarihi şehri Semerkant’ta 11 Kasım 2022’de Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9’uncu Zirvesi’nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Teşkilat’a gözlemci üyeliğe kabul edilmiş; KKTC de ilk kez, uluslararası bir örgüte anayasal ismi ile kabul edilmişti.

Tanınmaya giden yolun başlangıcı olan o tarihi olayın ardından, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Adım adım… O da olacak!” diye başlayan şu twitini atmıştı:

“Adım adım… O da olacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci üye olarak kabul edildi.

Her zaman her yerde #KKTC’nin yanındayız.”

Mevlüt Çavuşoğlu’nun paylaşımı, Atatürk’ün Kıbrıs’la ilgili “Onun da sırası gelecektir Saffet Bey” sözlerini hatırlatmıştı.

Sırası geldikçe, “Adım adım… O da olacak!”

Ve Çavuşoğlu’nun da dediği gibi; ‘Türk Hariciyesi, Türkiye’nin küresel aktör konumunu pekiştirme yönündeki yürüyüşüne kararlılıkla devam edecektir.’

**

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments