Ana SayfaKıbrısYKP, 338 kişiye yurttaşlık verilmesini değerlendirdi

YKP, 338 kişiye yurttaşlık verilmesini değerlendirdi

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), 3 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanarak, Bakanlar Kurulu kararıyla 338 kişiye yurttaşlık verilmesini değerlendirdi.

YKP Sekreteryası imzasıyla yapılan açıklamada, “Bu, 2026 yılı içinde basına yansıyan 95, 131 ve 118 kişilik toplu kararların üzerine gelen yeni bir dalgadır.” denilerek, sadece bu dört kararla bu yıl Resmi Gazete’de ilan edilen istisnai yurttaşlık sayısının en az 682’ye ulaştığı kaydedildi.

Yeni Kıbrıs Partisi’nin, yıllardır istisnai yurttaşlık uygulamasına karşı yargı ve kamuoyu önünde mücadele ettiği belirtilen açıklamada, partinin, 2022’de BKP ve TDP-TKP ile birlikte iki sembolik dava açtığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Dava önemli bir aşamaya geldiğinde, 28 Ocak 2025’te Bakanlar Kurulu konuyla ilgili eski kararını iptal edip, aynı gün yeni bir kararla aynı kişiye yeniden yurttaşlık vererek, yargı denetimini açıkça by-pass etmiştir.” denildi.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments