Cuma, Mayıs 3, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısTürkiye ve KKTC, Regaip Kandili’ni Dr. Suat Günsel Camii’nde gerçekleştirilecek özel program...

Türkiye ve KKTC, Regaip Kandili’ni Dr. Suat Günsel Camii’nde gerçekleştirilecek özel program ile kutlayacak

TRT, Diyanet TV ve BRT’nin ortak yayını ile Türkiye ve KKTC, Regaip Kandili’ni Dr. Suat Günsel Camii’nde gerçekleştirilecek özel program ile kutlayacak

Dr. Suat Günsel Camii, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve pek çok müslüman ülkeden temsilcinin katılımı ile yarın ibadete açılacak. Regaip Kandili’nde açılışı yapılacak Dr. Suat Günsel Camii, TRT ve BRT tarafından naklen yayınlanacak kandil programına da ev sahipliği yapacak.

62 kubbe ve 6 minaresi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan ve aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği Dr. Suat Günsel Camii, yarın saat 10.30’da Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenecek törenle ibadete açılacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımı ile düzenlenecek tören, Türkiye ve KKTC devlet protokolünün yanı sıra pek çok müslüman ülke temsilcisini de bir araya getirecek.

Dr. Suat Günsel Camisinde icra edilecek Regaip Kandili Programı; TRT, Diyanet TV ve BRT’den canlı olarak yayınlayacak!

Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi de olan Mimar Prof. Dr. Türköz Kolozali’nin tasarladığı Dr. Suat Günsel Camii, Ömer Başaranlar yönetiminde Yakın Doğu Oluşumu İnşaat Birimi tarafından inşa edildi.

30 bin metrekarelik bir alana inşa edilen bu cami, 62 kubbe ve 6 minaresi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Dr. Suat Günsel Camii’nin, Kıbrıs Türkleri tarafından adaya kazandırılan en büyük abidevi eser olarak tarihe geçecek.

Saat 10.30’da başlayacak açılış töreni ile birlikte ibadete açılacak olan Dr. Suat Günsel Camisinde, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından icra edilecek “Regaip Kandili Kur’an-ı Kerim ve Mevlit Programı” ise TRT, Diyanet TV ve BRT’nin ortak canlı yayını ile tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine ulaşacak. Türkiye saatiyle 20.00, KKTC saati ile 19.00’da başlayacak özel yayına Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal da katılacak.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments