Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaTürkiye ve Ermenistan liderleri neleri konuştular?

Türkiye ve Ermenistan liderleri neleri konuştular?

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, son iki günde herkesle telefonda görüştükten sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de telefonla görüştü. Haber ajansları, liderlerin Ermenistan-Türkiye ilişkileri ve bölgesel konuları görüştüğünü bildirdi. Güney Kafkasya`da artan gerginlik Ankara`nın da dikkatindedir.

Erdoğan’ın Paşinyan’ı Azerbaycan’a yönelik provokasyonlardan uzak durmaya çağırdığı açıktır. Birkaç gün önce Türkiye Cumhurbaşkanı, hükümet toplantısı sonrası halka hitaben şu cümleyi kullanmıştı: “Ermenilerin provokatif eylemleri, Türkiye`nin güney bölgelerinin istikrar ve güvenliğini ön plana çıkarıyor”. Böylece, Türkiye Cumhurbaşkanı “Ermenistan’ın provokatif eylemleri””derken, bu ülkenin Azerbaycan’a yönelik provokasyonlarının Türkiye’nin güney bölgeleri için güvenlik sorunu yarattığına dikkat çekmişti. Erdoğanın telefon konuşmasında da bunu Paşinyan’a anlatmaya çalıştığını söylemek mümkündür.

Büyük olasılıkla Paşinyan’a, Ermenistan’ın provokatif politikasından vazgeçmemesi halinde Erivan-Ankara diyaloğunda ilerleme olmayacağı da söylendi. Ermenistan`ın Azerbaycana karşı artan provokasyonları döneminde Ankara-Erivan dialogunda fasile yaranmştır. Acaba Nikol Paşinyan Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde o biri liderlere söylediği “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmeye hazırım” cümlesini de söylemiş midir? Azerbaycan ve Ermenistan liderleri arasındaki müzakerelerin en başarılı yeri henüz kullanılmayan İstanbul veya Tiflis’tir.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments