Pazar, Mayıs 19, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporTürkiye Salon Kürek Şampiyonası'nın şampiyonu Fenerbahçe

Türkiye Salon Kürek Şampiyonası’nın şampiyonu Fenerbahçe


Türkiye Kürek Federasyonu tarafından İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda düzenlenen organizasyonda büyük erkekler ve kadınlar kategorilerinde Fenerbahçe, birinciliğe ulaştı.


Büyük erkekler kategorisinde Kocaeli Sümerspor Kürek ikinci olurken, Boğaziçi Üniversitesi üçüncü sırayı aldı. Büyük kadınlar kategorisinde de Kocaeli Sümerspor Kürek yine ikinciliği elde ederken, Altınboynuz üçüncü oldu.


Öte yandan, Parakürek 1000 metre erkekler kategorisinde Yiğit Doğukan Bozkurt birinci oldu. Parakürek 1000 metre kadınlarda ise Yurdagül Dinanet birinciliği elde etti.


Erhan Ertürk: Sporcularımız derecelerini 2-3 saniye geliştirdi


Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Avrupa standartlarında bir organizasyon düzenlendiğini belirtti.


“Büyüklerde derecelerimiz çok iyi. Olimpik takımımız, bu organizasyonda yarıştı. Sporcularımız, geçen seneden derecelerini 2-3 saniye geliştirdi. Suya da bunu yansıtmak ve olimpiyata kota almak istiyoruz.”


Ertürk, küreğin diğer spor branşları için önemli bir altyapı olduğunu dile getirdi.


“Kürek, çok komplike bir spor. Dünyada en çok madalya alan ülkeler, kürekte de çok başarılı. Bizim amacımız onlara yetişmek ve geçmek. Küreğin olimpiyat karnesi kötü. Biz de bunu değiştirmek için bu göreve geldik. Amacımız 2 kızlarda ve 2 erkeklerde toplam 4 kota almak. Paris 2024’ten sonra Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları’nda madalya almak istiyoruz.”


Türkiye Salon Kürek Şampiyonası'nın şampiyonu Fenerbahçe


Ertürk, Türkiye Kürek Federasyonunun 100. yılına girdiğini hatırlattı.


“Bu özel yıl bana nasip oldu. 100. yılımızda 23 Yaş Altı Avrupa ve Balkan Şampiyonası Edirne’de düzenlenecek. Çok heyecanlı bir sene bizim için.”


Türkiye Salon Kürek Şampiyonası, hafif kilo müsabakalarının yanı sıra erkekler ve kadınların alt yaş kategori mücadeleleriyle akşama kadar devam edecek.

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments