Pazar, Mayıs 5, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısTarihi Tahrip Eden Tarih Öğretmenleri–1

Tarihi Tahrip Eden Tarih Öğretmenleri–1

TMT ‘ci İlter Kırmızı’nın anılarını kaleme alarak “BİR SIR ADAM “adlı kitapta yayınlayan iki tarih öğretmeninin, “BUGÜN KIBRIS” adlı gazetede yer alan ropörtajlarında, milli mücadele tarihimizi nasıl çarpıttıklarını okursanız, kanınız donar…

Okuyunca, genç kuşakların okullarda, nasıl TMT, Denktaş, Türkiye, KKTC düşmanlığı ile zehirlendiğini ve nasıl Rum tezlerinin savunucusu durumuna getirildiklerini anlarsınız.
En acısı, bu tarih öğretmenleri okullarda 25 yıl boyunca tarih dersi vermekle övünüyorlar ve bütün bunlar gelmiş geçmiş tüm Milli Eğitim Bakanları döneminde oldu, hala oluyor….
Başta, Almanya, İngiltere, ABD olmak üzere Avrupa Birliği, KKTC Devletinin, Hükümetlerin, Eğitim Bakanlarının gözleri önünde, son 40 yıldır tarih öğretmenlerini ve genç kuşağımızı devşirdi, devşiriyor.

Sadece Almanya’nın finanse ettiği İMAGİNE PROJESİ çerçevesinde yapılan İKİ TOPLUMLU EĞİTİMLERDE, son 3-4 yılda, 800’den fazla öğretmenin ve 6000’den fazla öğrencinin beyni yıkandı…

Hem de KKTC devlet yetkililerinin ve Eğitim Bakanlığı’nın projeye verdiği onay ve destek ile…

Bereket versin ki gösterdiğimiz büyük tepkiler sonucu, bu proje şimdilik askıya alındı.

ÖNCESİ DE VAR

Tarih öğretmenlerine ve gençliğimize yönelik psikolojik harekat, devşirme, Türk kimliğinden koparma, KIBRISLILIK KİMLİĞİ AŞILAMA ve onları birer Rum sevici haline getirme operasyonu uzun yıllardır sürüyor.

AB’ın FONLADIĞI ve başkanlığını Mustafa Akıncı’nın eski TARİH DANIŞMANI’nın yaptığı “ İKİ TOPLUMLU TARİHSEL DİYALOG VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ”, yıllarca, yüzlerce tarih öğretmenini iki toplumlu tarih eğitimi toplantılarında yeniden formatladı.

Bu faaliyetlerini yürütmesi için AB’ın söz konusu derneğe akıttığı para milyonlarca euro’dur…
CTP iktidarında ve Mehmetali Talat’ın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde tarih kitaplarımız değiştirilerek milli mücadelemizden arındırıldı…
“Rumlara düşmanlık içeren ifadeleri çıkarmak “ adı altında, tarih kitaplarımızda TMT ve KKTC düşmanlığı yapıldı.

Ne yazık ki onca mücadelemize karşın, bu kitapların değiştirilme çabası hala sonuçlandırılmadı.

Sonucu görmek isterseniz, TMT’ci İlter Kırmızı’nın milli mücadele anılarını içeren “BİR SIR ADAM” adlı kitabı kaleme alan tarih öğretmenleri Güven Uludağ ve Koral Özkoraltay’ın, 22 Mayıs 2023 tarihli “BUGÜN KIBRIS” Gazetesi’ndeki söyleşilerini okumalısınız. Linki tıklayın… (https://m.facebook.com/story.php?

tory_fbid=pfbid02uu6Y67pL8SDbRDhCXdF3NHAhSxYAvfSFxyMuj4C7m3L5fbkayDYY1zyyAgqmRAktl&id=697730302&mibextid=Nif5oz)

Bu söyleşilerinde tarihi gerçeklerin nasıl inkar edildiğini okuyunca şok olacaksınız. Bugün ve yarınki yazılarımda bu çarpıtmalara yanıt vereceğim

TARİHİ ÇARPITMAK

O söyleşilerinde çok saçmaladılar ama, sadece birkaçını tırnak içinde aktararak yanıtlayım.

Güven Uludağ :

– “TMT ( 1960-63 döneminde) barışın korunmasından rahatsızdı”

Yanıtım:

TMT, barışın korunmasından değil, Makarios’un ve Rum Bakanların her gün barışı bozmak için, Cumhuriyeti yıkıp ENOSİS’i gerçekleştirmek amacıyla yaptıkları açıklamalardan, “AKRİTAS” adlı gizli bir terör örgütü oluşturmalarından, Makarios’un, Anayasanın öngördüğü ayrı belediyelere karşı çıkmasından, Anayasanın öngördüğü kendi Cemaat Meclislerini kurmayışından, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayışından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Alman hakim Forsthoff ve yardımcısı Christian Heinze’ye yönelik baskı, şantaj, tehdit ve komplolarından ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni bir ÜNİTER DEVLETE dönüştürme çabalarından rahatsızdı…

“1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Doğuşu, Çöküşü ve Unutulan Yıllar” adlı 500 sayfalık kitabımda tüm detayları okuyup öğrenmek mümkündür. Ama okumazlar, bilmeden, görmeden ahkam keserler.

Nitekim Makarios, daha, attığı imzanın mürekkebi kurumadan, Londra’dan adaya dönüşünde, “Kıbrıs Cumhuriyeti ENOSİS’e ulaşmak için bir sıçrama tahtasıdır” derken, Yunanlı general Karayannis de anılarında ifşa ettiği gibi, Makarios’un emri ile 5000 kişilik gizli bir örgüt oluşturmaya başlamıştı.

Bunun dışında İçişleri Bakanı Yorgacis, Makarios’un özel doktoru Lissaridis ve EOKA tetikçisi katil Samson‘a bağlı paramiliter silahlı guruplar vardı. Yunanistan’dan adaya gizlice silah gelmekteydi.

Makarios bunlara güvenerek, Anayasanın, bize, EŞİT SÖZ HAKKI VE SİYASİ EŞİTLİK sağlayan 13 maddesini değiştirip Türk Halkını AZINLIK STATÜSÜNE indirmek için harekete geçmişti.

Bunu başarırsa, ENOSİS önündeki engel olan VETO ve AYRI OY ÇOĞUNLUĞU Hakkımızı iptal edecek ve Hükümet ile Meclisin oy çokluğu ile alacağı ENOSİS kararıyla ada Yunanistan’a bağlanacaktı. Biz ise bunu ancak çaresiz seyredecektik.

13 değişiklik maddesini reddedersek, bunları bize silah zoru ile empoze edecekti. Nitekim reddettik ve 21 Aralık Kanlı Noel saldırıları AKRİTAS SOYKIRIM PLANI çerçevesinde başladı.
İşte her gelişmeyi, her açıklamayı ve gizli EOKA örgütlenmesini çok yakından izleyen TMT, bunlardan rahatsızdı, barışın korunmasından değil!!!

TMT, barışın bozulmasından ve elde ettiğimiz SİYASİ EŞİTLİK ile KURUCU ORTAKLIK HAKLARIMIZIN gasp edilmek istenmesinden, Rumların ENOSİS için çalışmasından rahatsızdı.

Bunları bilmeden veya bilerek, gizleyerek tarih yazılamaz, TMT suçlanamaz…
Bu gerçekleri saptırarak, Rum iddialarını gerçek diye kabul edip propagandasını yaparak tarih öğretmenliği de yapılamaz.

Yarınki yazımda aynı söyleşide yer alan çok daha büyük yalanları yanıtlayacağım.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments