Çarşamba, Nisan 24, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaSağlıkSürdürülebilir sağlıklı bir yaşlanma için yapılması gerekenler YDÜ'de masaya yatırılıyor...

Sürdürülebilir sağlıklı bir yaşlanma için yapılması gerekenler YDÜ’de masaya yatırılıyor…

Sürdürülebilir sağlıklı bir yaşlanma için yapılması gerekenler, 25 Mart’ta Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi’nde düzenlenecek sempozyumda ele alınacak

Dünya genelinde artan yaşam süreleri, sürdürülebilir ve sağlıklı bir yaşlanmayı,  günümüzün  en önemli konularından birine dönüştürüyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin 25 Mart’ta Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği “I. Ulusal Sürdürülebilir Sağlıklı Yaşlanma Sempozyumu” da sağlık bir yaşlanma için yapılması gerekenleri masaya yatıracak.

Yaşlı sağlığında hastalıkların önlenmesi, doğru tanı ve tedaviler geliştirilmesinde multidisipliner yaklaşım oldukça önemli. Bu nedenle, farklı branşların bakış açıları ve değerlendirmelerinin de sunulacağı sempozyumda; sağlıklı yaşlanma ile ilgili güncel konular, uygulamalar ve hemşirelik yaklaşımları tüm detayları ile ele alınacak. Diğer yandan, konuyla ilgili güncel teorik bilgiler ve uygulamalar, alanlarının deneyimli akademisyenleri tarafından aktarılacak.

Her yönüyle yaşlı sağlığı tartışılacak!

Onursal başkanlığını Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın yaptığı sempozyumun eş başkanlığını ise Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümran Dal Yılmaz ve Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurhan Bayraktar gerçekleştirecek.

Açılış konuşmalarının ardından başlayacak sempozyumunun ilk oturumunda; Dr. Ayşe Aydındoğmuş “Yaşlı Demografisi-Yaşlılarda Sağlık Hizmetleri”,  Prof. Dr. Candan Öztürk “Yaşlı Bakımında Kültürlerarası Yaklaşım”, Prof. Dr. Gülşen Vural “Ayrımcılığın Yaraladığı Yaşam Dönemi: Yaşlılık” konularını ele alacak. İkinci oturumda ise Doç. Dr. Hülya Fırat Kılıç ve Doç. Dr. Burcu Totur Dikmen “Yaşlı Hastada Polifarmasinin Değerlendirilmesi ve İlaç Yönetiminde Hemşirenin Sorumlulukları”, Yrd. Doç. Dr. Ezgi Bağrıaçık “Yaşlıda Sağlığı Geliştirme”, Yrd. Doç. Dr. Tuba Yerlikaya “Düşmelerin Önlenmesi ve Egzersiz Yönetimi”, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hoca “Yaşlılarda Beslenme”, Yrd. Doç. Dr. Samineh Esmailzadeh “Yaşlı Ruh Sağlığı” ve son olarak  Doç. Dr. Dilek Sarpkaya Güder “Yaşlılıkta Cinsellik” konularını işleyecek.

Gün boyu devam edecek olan sempozyum, basına ve halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments