Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısSözde Tarih Öğretmenlerinin Yalanları

Sözde Tarih Öğretmenlerinin Yalanları

İlter Kırmızı, TMT’nin efsane Bayraktarı Kenan Çoygun Paşa’ya direk bağlı olan, adaya gelen silah ve cephanenin teslim alınmasından, gizli yerlere saklanmasından, emir verilen yerlere gönderilmesinden, bazı komutanların bir bölgeden başka bölgeye götürülmesinden, göçmen evlerinin inşaatı için Rum bölgelerinden gizlice tedarik edilen inşaat malzemelerinin, kuşatma ve ambargo altındaki bölgelere TMT ajanları tarafından taşınmasından ve Bayraktar’ın direk verdiği her türlü emri yerine getirmekten sorumlu Boz Petek Beyi idi.
Kendisi şimdi 90’lı yaşlarına merdiven dayamış olmalı.

Milli mücadele anılarını, sol görüşlü, TMT karşıtı, milli mücadelemize karşı ön yargılı iki tarih öğretmenine anlattı, onlar da anıları kaleme alarak kitap haline getirdiler.

Ne ki, bu öğretmenler, onun anlattığı milli mücadele anılarını, TMT ile TMT’cilerin insanüstü fedakarlıklarını ve Bayraktar Kenan Çoygun Paşa‘nın üstün liderliğini kaleme alırken, her bölümün sonuna, “yazarın görüşü” başlığı altında, kendi gerçek dışı ideolojik yorumlarını da eklediler.

Bugüne dek okuduğum onlarca anı kitabında bu türden bir müdahale yöntemini hiç görmedim. Doğrusu, anıları, anı sahibinin ağzından aktarmaktı. Yazarlar farklı bir yorum yapacaksa, anılarla ilgili eleştiri ve açıklamalarını ayrı bir kitapta yapabilirdi.
Bunu yapmadılar.

Sanrım nedeni, İlter Kırmızı’nın anılarında, TMT’NİN, halkın bağrından çıkan bir milli mukavemet örgütü olduğunu, TMT’cilerin canı pahasına görev yapan çok fedakar Mukavemetçiler olduğu gerçeğini ve çok başarılı bir milli halk direnişi yarattığını vurgulamasını gölgelemekti.

Nitekim, 22 Mayıs 2023 tarihli “ Bugün Kıbrıs” adlı İnternet gazetesinde yer alan bir söyleşilerinde, İlter Kırmızı’nın anı kitabına atıfta bulunarak, milli mücadelemizle ilgili tarihi gerçekleri ters yüz ettiler

MÜCAHİTLER DERNEĞİ BİLDİRİSİ

TMT Mücahitler Derneği, TMT’ci İlter Kırmızı ile dernek binasında iki kez görüştükten sonra önceki gün yayınladığı bildiride şu hususları vurgulamıştır. :

“ Anılara atıfta bulunan iki tarih öğretmeni “Bugün Kıbrıs” Gazetesi’ndeki söyleşilerinde:

1. Milliyetçilerin yalancı olduğu
2. TMT’nin, 1963 öncesinde barışın korunmasından rahatsız olduğu
3. Kıbrıs Türklerinin 1963-1974 döneminde gerçekte mağdur olmadıkları, ama mağdur edebiyatı yapıldığı
4. Lefkoşa’da hiçbir ciddi çatışmanın olmadığı, 25 Aralık sonrasında barış olduğu ve başka hiçbir çatışma olmadığı
5. Limasol’da ise sadece biraz çatışma olduğu ve başka bölgelerde hiçbir çatışma olmadığı,
6. Silah ve cephanemizin olmadığının yalan olduğu, bol silah ve cephanemizin olduğu,
7. Bölgelere silah ve cephane nakli konusunda hiçbir sıkıntının olmadığı,
8.. Adada hiçbir sorunun olmadığı ve AKRİTAS PLANI’nın da yalan olduğu,
9. Rum saldırılarının planlı olmadığı ve Küçük Kaymaklı kasabasının da sırf mağduriyet yaşanması için hiçbir gerek yokken, TMT tarafından gereksiz yere boşaltıldığı,
10. TMT’cilerin bugün, boşuna mücadele ettiklerine inandıkları vb… gibi tarihi gerçeklere ters, uydurma, art niyetli, Rum propagandasına hızmet eden safsatalar dile getirmişlerdir”

İLTER KIRMIZI NE DEDİ?

Bildiride belirtildiğine göre, İlter Kırmızı, dernek binasındaki görüşmede, “ iki tarih öğretmeninin bu iddiaları ile anı kitabı içine yazdıkları ideolojik görüşlerinin tarihi gerçeklere ters olduğunu, iddiaların tamamı ile söz konusu iki tarih öğretmenine ait olduğunu ve asla kendisini bağlamadığını, milli mücadele tarihimiz, TMT, TMT’ciler ve Bayraktarlarının aleyhine hiçbir ifadede bulunmadığını, yapılanın yanlış olduğunu, söylenenlerin hiç birine katılmadığını, onların iddialarının, birebir yaşadığımız tarihi gerçeklere ters olduğunu ve yaşadığımız büyük mağduriyeti inkar ettiğini” belirterek şöyle konuşmuştur:
– “Kitabımda söylemediğim şeyleri, bana atıf yaparak söylemeleri doğru değildir. Bu iddiaların tümünü reddederim. Milli Mukavemet örgütümüz TMT içinde yaptığım tüm görevlerime gururla ve şerefle sahip çıkıyorum. AKRİTAS PLANI gerçektir ve Kıbrıs Türk Halkı, ENOSİS amaçlı Rum saldırılarının mağdurudur. Çok çile çekmiştir. Ve Anavatanın yaptığı 1974 Barış Harekatı ile canını kurtararak özgürlük ve güvenliğe kavuşmuştur.”

Derneğin haklı tepkisine ve TMT ‘ci İlter Kırmızı’nın bu sözlerine aynen katılıyorum
10 maddede özetlenen iddiaların tümü yalandır ve halkımızın yaşadığı tarihi gerçeklere terstir.

Bu yalanları yıllardır, EOKA’cılar yaymaktadır.

Mücahitler Derneği bildirisinde de vurgulandığı gibi, AKRİTAS SOYKIRIM PLANI gerçektir. Lideri İçişleri Bakanı Yorgacis’tir. Bu plan, 22 Nisan 1966’da PATRİS gazetesinde yayınlanmıştır. Eski Rum Devlet Başkanı Klerides’in 4 ciltlik “İFADEM” adlı kitabında da tam metin vardır. Rum tarihçileri bile bu planın varlığını doğrulamıştır.

“AKRİTAS PLANI YOKTUR, TÜRKLER MAĞDUR DEĞİLDİR, KÜÇÜK KAYMAKLI’YI, TMT, MAĞDUR EDEBİYATI YAPSIN DİYE BOŞALTTI ” diyen bu tarih öğretmenleri, eğer çocuklarımıza, Rum propagandasını içeren bu saçmalıkları öğretmişlerse, felaket bir durumla karşı karşıyayız demektir.

Mücahitler Derneği bildirisinde Milli Eğitim Bakanlığı göreve çağrılarak gerekli soruşturmayı yapması istenmiş ve iki tarih öğretmeni, tarihi gerçekleri saptırmaktan ve milli direniş örgütümüz TMT’yi karalamaktan vaz geçmeye davet edilmiştir.

TV ‘DE TARTIŞMA ÖNERİM

Ne yazık ki, Mücahitler Derneği’nin bu bildirisi, her zaman yapıldığı gibi TAK Ajansı bülteninde kuşa çevrilerek bir paragraflık haber yapılmış ve abonelere öyle dağıtılmıştır.

Bundan cesaret alan yazar tarih öğretmeni, Mücahitler Derneği yöneticilerine HODRİ MEYDAN çekerek TV’lerde tartışma daveti yapmıştır.

Ben de dernek üyesi bir mücahit, tarihçi, gazeteci, yazar olarak ona, yanıt verdim. İstedikleri televizyonda kendileri ile canlı yayında tartışmaya hazır olduğumu duyurdum.
Talep onlardan gelmesine karşın şu ana kadar olumlu bir yanıt alamadım.

Bekliyorum…

Yarın onlara, verdiğim yanıtı, daha sonraki birkaç gün de yalanlarına karşı tarihi gerçekleri yazacağım

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments