Pazar, Nisan 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporSivasspor'a tek gol yetti - Son Dakika Haberleri

Sivasspor’a tek gol yetti – Son Dakika Haberleri


Sivasspor ile İstanbulspor, BG Grup 4 Eylül Stadı’nda karşılaştı. Mücadeleyi Mert Güzenge yönetti.


İlk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan maçta, Sivasspor 86. dakikada Manaj’ın attığı golle karşılaşamadan 1-0 galip ayrıldı.


Süper Lig’de 5. galibiyetini alan Sivasspor, 21 puana yükseldi. Yiğidolar, diğer 12 maçında ise 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.


Ligdeki kötü gidişatını sürdüren İstanbulspor 12. yenilgisini alarak 8 puanda kaldı.


İstanbulspor, geçen hafta Trabzonspor ile oynanan maçın 73. dakikasında sahadan çekilmişti. Bu karşılaşmayla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

[Fotoğraf: DepoPhotos]


İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI


14. dakikada sağ taraftan ceza sahasına giren Ndao’nun sert vuruşunda, top kale direğinin üzerinden az farkla auta gitti.


Aynı dakika içinde Barrow, topla ceza sahasına girdi. Barrow’un sert vuruşunda, kaleci Alp Arda güçlükle meşin yuvarlağı çeldi.


21. dakikada Ndao, sağ taraftan ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun sert vuruşunda, top kale direğinin yanından auta çıktı.


26. dakikada Barrow’un pasında ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Saiz’ın sert vuruşunda, kaleci Alp Arda güçlükle meşin yuvarlağı kornere gönderdi.


Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI


55. dakikada Alaaddin Okumuş’un sağ kanattan ortasında Mehmet Yeşil’in ters kafa vuruşunda top, kale direğine çarparak kornere çıktı.


56. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Muammer Sarıkaya’nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.


79. dakikada Alaaddin Okumuş’un sağ kanattan ortasında topa iyi yükselen Manaj’ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.


81. dakikada Alaaddin Okumuş’un sağ kanattan ortasında Kvet, gelişine topa sert vurdu. Kaleci Alp Arda, topu kornere gönderdi.


GOL – 86. dakikada Sivasspor öne geçti. Savunmadan atılan uzun pasta kaleci Alp Arda ile karşı karşıya kalan Manaj, topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0.


Karşılaşma, ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.


Stat: BG Grup 4 Eylül


Hakemler: Mert Güzenge, Bilal Gölen, Ogün Kamacı


EMS Yapı Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Alaaddin Okumuş, Caner Osmanpaşa, Camara, Uğur Çiftçi, Yunus Emre Konak (Dk. 84 Koita), Burak Kapacak (Dk. 46 Rodrigues), Charisis, Saiz (Dk. 65 Kvet), Barrow (Dk. 84 N’Jie), Manaj (Dk. 90 Hakan Arslan).


İstanbulspor: Alp Arda, Okan Erdoğan (Dk. 90 Mamadou), Mehmet Yeşil, Simon Deli, Ali Yaşar (Dk. 46 Racine), Muammer Sarıkaya, Vorobjovas (Dk. 90 Özcan Şahan), Loshaj (Dk. 90 Muhammet Berkay Tekke), Ndao, Ethemi, Jackson (Dk. 77 Emir Kaan Gültekin).


Sarı kartlar: Dk. 34 Vorobjovas, Dk. 58 Racine (İstanbulspor)


Gol: Dk. 86 Manaj (EMS Yapı Sivasspor)


Servet Çetin: Bizim için iyi bir galibiyet oldu


EMS Yapı Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok zor bir maç olacağını bildiklerini belirtti.


Çetin, İstanbulspor’un geçen hafta yaşanan olaylar nedeniyle daha rahat gelip, daha rahat futbol oynayacağını tahmin ettiklerini aktardı.


“Geçen hafta Trabzonspor’a karşı ligin en iyi futbolunu oynadılar. İstanbulspor’un sıralamadaki durumuna göre insanlar yanılıyor olabilir ama biz yanılmadık.”


Çetin, hafta içerisinde oyuncularından 90 dakika boyunca oyuna konsantre olmalarını istediğini dile getirdi.


“Olası bir ters golde bunu çıkartmamızın daha zor olduğunu, oyun disiplinine 90 dakika boyunca sadık kalmamız gerektiğini söyledim. Golü biraz daha erken bulmayı isterdik ama geç ve güzel bir zamanda geldi.”


Fotoğraf: DepoPhotos[Fotoğraf: DepoPhotos]


“Bizim için iyi bir galibiyet oldu”


Çetin, galibiyetten dolayı mutlu olduğunu vurguladı.


“Bizim için iyi bir galibiyet oldu ama zor bir maç olacağını söylemiştim. Maalesef kolay maç kazanılmıyor. İstanbulspor gayet iyi oyunculara sahip ve iyi bir futbol oynayan takım. Bizim adımıza iyi bir galibiyet oldu.”


Çetin, oyundan çok memnun kalmadığını aktardı.


“Artık skora bakacağız. İnsanlar bizim takımı çok yüksekte görüyor herhalde. 29 oyuncumuz var, bu oyuncularımızın 23’ü geçen sene kendi takımlarında oynamayan ve az süre alan oyuncular. Geçen sene takımdan 11-12 oyuncu gitti, hepsi oynayan oyuncu. Gelen transferlerin çoğu kendi takımlarında oynamayan oyunculardı. Biz bu takımla daha ne yapabiliriz, 21 puanımız var ve içeride kaçırdığımız bir sürü maç var. Şu an 21 puandayız, çok daha fazlası olabilirdi. İnsanlar bir değerlendirme yaparken rakip takımların kadro yapılarına ve bütçelerine, oyuncu yapılarına da bir bakıp karşılaştırsınlar. Sivasspor benim değer verdiğim bir yer, o yüzden zarar verecek hiçbir şey de yapmam. Bazı insanların da bu şeyleri bilmeleri gerekiyor. Biz zor şartlarda hem maddi anlamda hem oyuncu yapısı anlamında zor şeylerle mücadele ediyoruz. İnsanlar bunları görmüyor, görmedikleri için de bizim emeğimiz hiç oluyor.”


Çetin, kadro yapısını korumaya çalıştıklarını, devre arası hazırlık dönemini Sivas’ta geçireceklerini sözlerine ekledi.


Hakan Yakın: Çok iyi şeyler yaptık ve rakibi kontrol altında tuttuk


İstanbulspor Teknik Direktörü Hakan Yakın, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, yaşanan olaylardan dolayı son 3-4 gündür kötü zaman geçirdiklerini belirtti.


Yakın, takımını gösterdiği performanstan dolayı tebrik etti. Yakın, maçın ikinci yarısına iyi başladıklarını ifade etti.


“Çok iyi şeyler yaptık ve rakibi kontrol altında tuttuk. Diğer maçlarda olduğu gibi gol atamazsan ve bir de son dakikada gol yersen tabii ki bu moral bozuyor. Bizim açımızdan her şeyi doğru yaptığımıza inanıyorum. Üçüncü bölgede gollerimiz eksik ve son dakikalarda gol yememiz üzücü.”


Fotoğraf: DepoPhotos[Fotoğraf: DepoPhotos]


“Kendi düşüncelerim olacak ve kararlarım olabilir”


Yakın, ligde geçen hafta kulüp başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun takımı sahadan çekmesiyle ilgili bir soru üzerine konuştu.


“30 senedir futbolun içindeyim ama böyle bir şey hiç yaşamadım. Bende de bir iz bıraktı, ailemle de çok konuştum. Bu senenin son maçıydı, önümüzdeki maça biraz daha zaman var. Takıma da izin vereceğiz, o arada kendi düşüncelerim olacak ve kararlarım olabilir. Ailemle görüşeceğim. Bizden önce MKE Ankaragücü maçında da olayların olması, bizim maçımızda olayların olması tabii ki dünya basınında negatif bir şey yansıtıyor. Bizim için de tabii ki zor ama yapacak bir şey yok.”


Hakan Yakın, bazı maçlarda hakemlerin kararlarının kendi taraflarından yana olmadığını söyleyerek, hakemleri değerlendirmenin kendi işi olmadığını vurguladı.


EMS Yapı Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl: Oynanan oyundan herkes gibi biz de mutlu değiliz


EMS Yapı Sivasspor’un Kulüp Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl, maçın ardından stat çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sezon iç sahada ilk kez 3 puan sevinci yaşadıklarını belirtti.


Karagöl, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını aktardı. Karagöl, transfer değerlendirmelerini yapacaklarını ifade etti.


“3 puan aldığımız için ve iç sahada ilk galibiyetimiz olduğu için mutluyuz. Fakat oynanan oyundan herkes gibi biz de mutlu değiliz. Gerek kadro, gerek transfer, gerekse diğer detaylarda yönetimimiz ve hocamızla beraber konuşacağız. İnşallah bundan sonra performansımızı artırmamız lazım. Ligin ikinci yarısı neredeyse başlıyor, bunun için gerekli çalışmaları çok hızlı bir şekilde yapacağız.”


Maçın hakemine teşekkür eden Karagöl, “Çok güzel maç yönetti. Haftalardır hasret kaldığımız bir şekilde maç yönetti. Onun içinde hakeme teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Türk futbolu adına şanssız iki hafta geçirdik”


Karagöl, TFF Başkanının istifasıyla ilgili iddialar hakkındaki bir soru üzerine konuştu.


“Öyle bir tavrımız yok, dün de Gençlik ve Spor Bakanımız, Federasyon Başkanımız tüm kulüplerin başkanları bir toplantı yaptılar. Orada çıkan ortak bir karar var. Biz de şu an federasyonla paralel hareket ediyoruz. Bununla ilgili olumsuz bir düşüncemiz yok. İnşallah önümüzdeki dönemde Türk futbolu hak ettiği yere ulaşır. Türk futbolu adına çok şanssız iki hafta geçirdik. Maalesef marka değerimizi yükseltmek için sürekli istişareler yapılıyor. İnşallah bunun neticesinde önümüzdeki dönemde de daha farklı daha güzel günler yaşarız diye umut ediyoruz.”


Karagöl, taraftarın teknik direktör Servet Çetin’in istifasına yönelik eleştirilere de değindi.


“Taraftarımız haftalardır bir yorum yapıyor. Tabi ki biz de bu konuyla ilgili istişarelerimizi sürekli yapıyoruz. İstişarelerimiz tabii ki istifa noktasında değil, takımımız daha iyi nasıl olur diye. Bununla ilgili şeyleri önümüzdeki günlerde zaten tekrar istişare yaparız.”


“Bu takımın daha iyi yerlerde olması gerekiyor”


Karagöl, alınan galibiyetten mutlu olduklarını ancak oyundan mutlu olmadıklarını vurguladı.


“Gerçekten iyi oynamadık, Rei Manaj işini yaptı ve bize 3 puanı kazandırdı. Bütün futbolcularımıza teşekkür ediyoruz. Ama performanslarından memnun musunuz derseniz de memnun değiliz. Bu takımın daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Maalesef geçtiğimiz hafta da şanssız mağlubiyetler ve beraberlikler aldık. Gerek hakem hataları olsun, gerek bizim yaptığımız hatalar olsun. Bunların hepsinde zaten biz bunu devre arası kabul edip, bu 15 günde değerlendirmelerimizi yapacağız.”


Karagöl, Passolig’in kaldırılması gerektiğini de söyledi.


“Çalışmalarımızı sürekli yapıyoruz, çağrıda bulunuyoruz. Bilet ve kombine fiyatlarımız ortada. Taraftarımızın takdiri, kapılarımız herkese sonuna kadar açık. İnşallah bundan sonraki maçlarda daha çok taraftarımızı burada görmek isteriz.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments