Cuma, Mayıs 17, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaŞifa Hastanesi Yönetimi: İsrail askerleri 'güvenli' dedikleri koridora çıkanlara ateş açtı

Şifa Hastanesi Yönetimi: İsrail askerleri ‘güvenli’ dedikleri koridora çıkanlara ateş açtı


Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakkut, İsrail ordusunun, Gazze’de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskınla ilgili Al Jazeera televizyonuna açıklamada bulundu.


“İsrail ordusunun Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskında hastane içinden tek kurşun bile atılmadı.” diyen Zakkut, İsrail askerlerinin, hastanenin çıkışının “güvenli” olduğunu iddia ettiği koridordan çıkanlara doğru ateş açtığını belirtti.


Zakkut, “İşgal ordusu, askerlerinin Şifa Hastanesi’ne girmesinin kendisi için bir zafer olacağına inanıyordu ancak direnişin varlığına dair herhangi bir kanıt bulamadı.” ifadelerini kullandı.


Filistinli yetkili, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi’ndeki cerrahi ve acil durum binalarına baskın düzenlediğini ayrıca acil servise girdiğini ve şu an hastanenin bodrumunda arama yaptığını aktardı.


Kızılhaç delegasyonuna “işgal ordusunun Şifa Hastanesi’ne baskın düzenlediğini” bildirdiklerini söyleyen Zakkut, ancak kendilerinden herhangi bir cevap alamadıklarını ifade etti.


İsrail, Gazze’de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ne günlerdir saldırılarını yoğunlaştırmıştı.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments