Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısSerdar Denktaş Lise Öğrencileriyle Buluştu

Serdar Denktaş Lise Öğrencileriyle Buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın on ikinci ölüm yıl dönümümü anısına Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencileri anlamlı bir çalışmaya imza attılar.10 TMF sınıfı Kıbrıs Tarihi dersi kapsamında tarih öğretmeni Hülya Tek ve okul müdürü Yusuf İnanıroğlu’nun danışmanlığında Rauf Raif Denktaş’ın hayatını konu alan bir kitap hazırlayarak, Serdar Denktaş’ın davetli olduğu bir söyleşi organize ettiler.

Lise öğrencileri hem Rauf Raif Denktaş’ın hayatı ve liderliğiyle ilgili bilgi sahibi olurken, hem de kendisini oğlu Serdar Denktaş’tan dinleme fırsatı buldular. Denktaş, kurucu cumhurbaşkanının eğitime çok önem verdiğini, kendisinin sahip olduğu yüksek özgüven ve cesaretin, temelde iyi eğitim almış ve kendisini oldukça iyi yetiştirmiş olmasından kaynaklandığını anlattı. Öğrencilere tıpkı Denktaş’ın yaptığı gibi yabancı dil öğrenmenin dünya ile ilişkiler kurmada ne kadar önemli bir ayrıcalık olduğunu, ilgi duyulan alan her ne ise o alanda uzmanlaşmanın fark yaratacağını tavsiye eden Denktaş, “Kurucu liderimizin en önemli özelliği aslında hem okul hayatında hem de özel yaşamında kendini iyi yetiştirmiş olmasıydı. Hem Türkiye ile hem de dünyanın geri kalanı ile yaptığı konuşmalarda herkes onun bilgisinden ve söylediklerinden çok etkilenirdi. Bu nedenle herkes onu sevmese de herkes ona saygı duyardı. Çünkü o hem kendi uzmanlığı olan hukuk alanına hem de Kıbrıs meselesi konusuna çok hakimdi ve her daim okur araştırırdı. Hayatı boyunca kendisini geliştirmeyi, çalışıp araştırmalar yapmayı sürdürdü” dedi.

Rauf Denktaş’ın hayal ettiği ülke nasıldı sorusuna yanıt veren Denktaş, “Çok net söyleyebilirim ki bugün yaşadığımız gibi değildi. Refah seviyesi, eğitim ve kültür seviyesi çok daha yüksek bir ülke onun hayalindeki. Mahalle mahalle gezerek gördüğü aksaklıkların fotoğrafını çekerek yerel yöneticilere bildirir ve mutlaka takibini yapardı. Hayal ettiği devlet hem yönetim şekliyle hem de insanımızın bulunduğu refah seviyesiyle çok ileri bir yerdedir. Fakat ülkemizi onun hedeflediği noktaya getirmek siz gençlere düşüyor” diye konuştu.

Çalışmayı yapan öğrenciler, Rauf Denktaş’ın hayatıyla ilgili araştırma yaparken kaynak yetersizliği problemi yaşadıklarını belirttiler. Serdar Denktaş Kurucu Cumhurbaşkanımızın aslında çok büyük bir arşivi olduğunu, bunun Kıbrıs tarihi ile ilgili yapılacak araştırmalara da ışık tutacak, oldukça nitelikli bir arşiv olduğunu belirterek, bu tarz çalışmalar için Denktaş Vakfı’ndan destek istenebileceğini belirtti.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments