Salı, Mayıs 7, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısŞehir Plancıları Odası Meclis’e yeniden sunulan İmar Yasası değişikliğini eleştirdi

Şehir Plancıları Odası Meclis’e yeniden sunulan İmar Yasası değişikliğini eleştirdi

Şehir Plancıları Odası, yeniden Cumhuriyet Meclisi’ne sunulan 55/89 İmar Yasası değişikliklerini eleştirerek, kabul etmediklerini belirtti.

Odadan yapılan açıklamada, Türkiye Kahramanmaraş depreminin hemen ertesi günü Meclise sunulan, sonradan, girişimleri, kamuoyu tepkisi ve baskılar sonucunda geri çekilen 55/89 İmar Yasası değişikliklerinin yeniden gündeme getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, İmar Yasası değişikliğinin 23 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine getirildiği ifade edilerek, “Bu konuda uzman ve taraf olan başta Şehir Plancıları Odası, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Birliğe bağlı odalar, Yeşil Barış Hareketi, bir çok sivil toplum örgütü ve toplum kesiminin karşı çıkmış olmasına ve ısrarlı uyarılarına karşın, tam da seçim öncesi bazı müteahhit çevrelerine menfaat sağlamak amacı ile yine bilimsel akıldan uzak bir İmar Yasası değişikliği inatla yeniden Meclise sunuldu” denildi.

Açıklamada, ‘birçok soruna yol açabilecek’ yasa değişikliğinden vazgeçerek, konunun uzmanlarına kulak verme çağrısında bulunuldu. ve idare ve siyaset kurumu, bilime ve ortak akla saygıya davet edildi.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments