Perşembe, Mart 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünyaRusya'dan dijital ruble adımı - Son Dakika Haberleri

Rusya’dan dijital ruble adımı – Son Dakika Haberleri


Nabiullina, başkent Moskova’da bazı Rus milletvekilleri ile gerçekleştirdiği toplantıda, Rusya’nın, Batılı ülkelerce dondurulan rezervlerini geri alabilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle dost olmayan ülkelerin Rusya’dan para çekmelerinin kısıtlandığını anımsatan Nabiullina, “Bu bir misilleme tedbiriydi ve bu konuda (rezervlerin Rusya’ya geri verilmesi) müzakere pozisyonu oluşturmaktadır.” diye konuştu.


Nabiullina, Rusya’nın rezervlerini yaptırıma tabi olmayan varlıkları kullanarak tekrar oluşturmaya başladığını aktararak, “Artık oldukça soğukkanlı hissediyoruz. Çünkü ülkemiz yaptırımlara tabi olmayan varlıklardan oluşan bir hava yastığına sahip.” dedi.


Dijital rubleyle ilgili gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Nabiullina, dijital rublenin pilot kullanımını başlatmaya hazır olduklarını bildirdi.


Halihazırda dijital rubleyle çeşitli işlemlerin de yapıldığını aktaran Nabiullina, “Gerçek parayla gerçek işlemler yürütüyoruz ancak şu an için küçük miktarlarla ve az sayıda müşteriyle yapıyoruz. Pilot uygulamadan sonra dijital rubleyi herkese sunabileceğiz.” dedi.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments