Cumartesi, Nisan 27, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısProf.Dr. Murat Tezer'den Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Matematik semineri...

Prof.Dr. Murat Tezer’den Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Matematik semineri…

Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Murat Tezer, 14 Mart Dünya Matematik Günü” etkinlikleri çerçevesinde Osman Nejat Konuk Ortaokulu öğrencilerine yönelik “Matematiğin Hayatımızdaki Yeri” başlıklı seminer verdi.

14 Mart Dünya Matematik Günü dolayısıyla Osman Nejat Konuk Ortaokulu okul yöneticileri ve matematik öğretmenleri tarafından okulda öğrenim gören öğrencilere seminer vermek üzere Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Murat Tezer’i ağırladı.

Tezer, seminerde öğrencilere, ilk defa 1988 yılında kutlanmaya başlanan Pi Günü ile ilgili bilgiler vererek, “2009 yılında ABD meclisi tarafından 2009 yılında resmi olarak ulusal Pi Günü olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.

Tüm dünyada bunun kabul gördüğünü belirten Tezer, matematiğin güzelliğini, önemini ve herkesin hayatındaki temel rolünü kutlamak maksadıyla UNESCO’ya başvuran Dünya Matematik Birliği’nin (IMU), 26 Kasım 2019 tarihinde, UNESCO’nun 40. Genel Konferansı, 14 Mart gününün Dünya Matematik Günü (IDM) olarak ilan edilmesini onaylayarak her yıl bugünün “Dünya Matematik Günü” olarak kutlandığını söyledi.

Prof.Dr. Murat Tezer, sunum sonrasında okul müdürü Seral Alicik, müdür muavini Nur Arifoğlu, matematik öğretmenleri Aysel Sezgin, Aslı Arifoğlu, Münüre Emiroğulları öğretmenleri ve öğrenciler ile anı fotoğrafı çektirdi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments