Cumartesi, Mayıs 11, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporPentatlonda Dünya Kupası'nda gümüş madalya alan İlke Özyüksel "ilklere" devam ediyor

Pentatlonda Dünya Kupası’nda gümüş madalya alan İlke Özyüksel “ilklere” devam ediyor


Türkiye’yi modern pentatlonda olimpiyatlarda temsil etme başarısı gösteren ilk sporcu olan İlke Özyüksel, Ankara Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen dünya kupası finalinde binicilik, eskrim, yüzme, koşu ve atış etaplarından toplam 1374 puan alarak dünya ikincisi oldu.


İlke Özyüksel “ilklere” devam ediyor


Yarışın koşu bölümünde düşerek sakatlık yaşayan ama yarışa devam eden ve gümüş madalyayı boynuna asan İlke Özyüksel, dünya kupası finalinde Türkiye’ye madalya kazandıran ilk sporcu unvanını da elde etti.


Yarışı İtalyan sporcu Elena Michelli 1377 puanla birinci, Fransız Marie Otezia ise 1373 puanla üçüncü tamamladı.


Şampiyon Michelli, elde ettiği dereceyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota hakkı elde etti.


Kadınlar finalinin ardından düzenlenen madalya töreninde İlke Özyüksel’e madalyasını Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır verdi.


Milli pentatlet İlke Özyüksel, Dünya Kupası’ndaki ikinciliğini değerlendirdi


UIPM Dünya Kupası Finali’nde kazandığı gümüş madalyayla Türk spor tarihine geçen milli modern pentatlet İlke Özyüksel, dünyanın en iyi sporcularına karşı yarışarak önemli bir başarı elde ettiğini dile getirdi.


Ankara Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen organizasyonun kadınlar finalinde gümüş madalyanın sahibi olan İlke Özyüksel, yarışın hemen ardından duygularını anlattı.


İlke, koşu etabının başında yağıştan dolayı ıslanan zeminde kayarak dizinden sakatlandı.


“Çok mutluyum. Stresli bir yarıştı ve çok konsantre olmuştum. Koşunun başında düştüm, canım çok acıdı. Son tura gelindiğinde madalyanın geleceğini hissettim. Bu başarı 2024 Paris’in ayak izleriydi. Burada dünyanın en iyi sporcuları vardı. ‘Olimpiyatta görüşmek üzere’ diyorum.”


Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır da alınan başarının önemine dikkati çekti.


“Dünya Kupası finallerinde ilk kürsümüzü İlke’yle aldık. Birkaç yıl öncesine kadar bir Türk sporcusunun Dünya Kupası finaline kalması bile büyük bir başarıydı. Şu an altın madalyayı alamadığımıza üzülüyoruz, bu da geldiğimiz noktayı gösterir. İlke gerçekten verdiği çabanın karşılığını fazlasıyla alıyor. Muazzam bir sonuç.”


Çakır, Polonya’da bu ay başlayacak Avrupa Oyunları’nı işaret etti.


“Burada altın madalyayla birlikte kotayı kıl payı kaçırdık. Krakow’daki Avrupa Oyunları’nda olimpiyat kotasını illa ki alacağız. İlke dünyanın en iyi pentatlerinden biri olduğunu gösterdi. Paris’te de zirvede olacaktır.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments