Çarşamba, Nisan 24, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaSporOkçuluk Dünya Kupası'nda hedef şampiyonluk

Okçuluk Dünya Kupası’nda hedef şampiyonluk


Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 18-23 Nisan’da Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı 1. ayak yarışmasının hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

[Fotoğraf: AA]


Federasyon başkanı Topaloğlu, turnuvada 54 ülkeden 400 sporcunun madalya için mücadele edeceğini söyledi.


“Türk okçuluğu adına önemli bir yarışma. Sezonun ilk açık hava yarışması. Paris Olimpiyat Oyunları’nın kota yarışmalarına hazırlık yarışması olması bakımından çok büyük önem taşıyor. Burada sporcularımızın, milli takımlarımızın son durumunu göreceğiz, gözden geçireceğiz. Hem Antalya’yı hem Türkiye’yi gerekli olduğu şekilde tanıtmaya çalışacağız. Her yıl olduğu gibi çok büyük bir ilgi var. Bu ilgiyi de en iyi şekilde ülkemiz lehine kullanmak istiyoruz. Sporcularımız hazır, halen kamptalar. Salı günü itibariyle de yarışmaya başlayacaklar. Bu yıl Dünya Kupası şampiyonu olmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Ve mutlaka madalyamız olacak.”


“Paris’te ülkemizi daha başka madalyalarla da tanıştıracağız”


Topaloğlu, 2024 Paris’te, Tokyo Olimpiyatları’nda elde ettikleri başarının üzerine çıkmak istediklerini söyledi.

Fotoğraf: AA / Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu[Fotoğraf: AA / Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu]


Topaloğlu, milli sporcu Mete Gazoz’un Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazandığını hatırlattı.


“Mutlaka Paris’te bu sayıyı geçmek istiyoruz. Ama bunun rengi altın mı olur gümüş mü olur şimdiden söylemek güç. Ancak birden fazla madalya hedefliyoruz. Sporcularımız da buna uygun olarak çalışıyor. Sporcularımızın hepsi olimpiyatta yarışabilecek, madalya kazanabilecek güçte. Tabii ki olimpiyat açısından önümüzdeki bir yıl çok önemli. Hazırlıklarımızı doğru şekilde planlamaya çalışıyoruz. Doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. Milli takımlarımızı seçtik. Ve onlar da kamplarımız devam ediyor. Umuyorum ki Paris’te ülkemizi daha başka madalyalarla da tanıştıracağız.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments