Pazar, Nisan 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporOkan Buruk'tan dört değişiklik - Son Dakika Haberleri

Okan Buruk’tan dört değişiklik – Son Dakika Haberleri


Ligde ilk haftayı beraberlikle kapatıp ardından 10 maçlık galibiyet serisi yakalayan sarı-kırmızılı ekip, milli maç arası öncesinde son müsabakada Atakaş Hatayspor’a mağlup oldu. Ligdeki yenilmezlik ünvanını kaybeden Galatasaray, 13. haftada RAMS Park’ta Alanyaspor’u konuk etti.


“Cimbom” müsabakaya Fernando Muslera, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele, Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Wilfried Zaha ve Mauro Icardi 11’i ile çıktı.


Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Günay Güvenç, Angelino, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Tete, Halil Dervişoğlu, Hakim Ziyech, Victor Nelsson, Sergio Oliveira, Cedric Bakambu yer aldı.


Okan Buruk, 2-1 kaybedilen Hatayspor mücadelesine ilk 11’de başlayan ve milli takımlarda da süre alan Kerem Aktürkoğlu, Abdülkerim Bardakcı ve Ziyech’i dinlendirdi. Buruk, Oliveira’yı da yedeğe çekti.


Tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların yerine Kaan, Ndombele, Barış Alper ve Mertens’i görevlendirdi.


Kerem ve Abdülkerim dinlendirildi


Sarı-kırmızılı takımda bu sezon birkaç maç hariç tamamına 11’de başlayan Kerem Aktürkoğlu ile Abdülkerim Bardakcı, Alanyaspor mücadelesinin başlangıç 11’inde yer almadı.


Galatasaray’da bu sezonki 22 resmi müsabakanın 21’inde ilk 11’de sahaya çıkan, diğer karşılaşmalarda ise ikinci devrede süre alan Kerem, yoğun tempo nedeniyle teknik ekibe dinlenmek istediğini iletti. Teknik direktör Okan Buruk, genç hücum oyuncusunu yedeğe çekti.


Abdülkerim ise bu sezon Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde birer maç haricinde tüm resmi karşılaşmalarda ilk 11’de forma giydi.


Milli maç döneminde A Milli Futbol Takımı’nın Almanya ve Galler karşılaşmalarında da süre alan tecrübeli stoper, son antrenmanda ağrı hissetti. Teknik ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United ile yapılacak müsabaka öncesinde Abdülkerim’i riske etmeyerek kadroya almadı.


Okan Buruk, Fas Milli Takımı’ndan geç dönen ve sadece bir antrenmana çıkan Hakim Ziyech’i de yedekler arasında oturttu.

[Fotoğraf: İHA]


Ndombele ikinci kez 11’de


Galatasaray’ın yeni transferlerinden Tanguy Ndombele, bu sezon ikinci kez bir maça ilk 11’de başladı.


Sarı-kırmızılı formayı Süper Lig’de 4, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise 3 kez terleten Fransız orta saha oyuncusu, sadece ligin 8. haftasındaki Bitexen Antalyaspor mücadelesinde 11’de görev aldı.


Ndombele, 4’ü Süper Lig, 2’si UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşması olmak üzere 6 resmi maçın ardından sahaya 11’de çıktı.


Galatasaray’da ayrıca Barış Alper Yılmaz da 6 resmi maçın ardından ilk 11’de forma giydi.


Taraftarlardan İsrail’e tepki


Galatasaray taraftarları, Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi. Taraftarlar, karşılaşma öncesinde, “Kahrolsun İsrail, Filistin’e özgürlük” şekilde tezahürat yaptı.


Taraftarlar şehit teğmen Öztürkmen’i unutmadı


Sarı-kırmızılı taraftarlar, geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen’i andı.


Şehit edilişinin yıl dönümünde yapılan müsabaka öncesinde taraftarlar, kale arkasındaki tribüne şehit teğmenin resminin ve adının yazılı olduğu pankart açıldı.


İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından taraftarlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde tezahürat yaptı.

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments