Pazar, Mayıs 5, 2024
Google search engine
Ana SayfaDünya"MUSİAD olarak hep birlikte yaralarımızı sarıyoruz", Gecede 175 Bin 585 sterlin toplandı

“MUSİAD olarak hep birlikte yaralarımızı sarıyoruz”, Gecede 175 Bin 585 sterlin toplandı

İngiltere’de ki İş insanları Liderleri, Radisson Blu Edwardian New Providence Wharf Hotel’de buluşarak tek yürek oldu. “Deprem felaketinin ardından MUSİAD olarak hep birlikte yaralarımızı sarıyoruz” mesajı verildi.

18 Mart Cumartesi günü Radisson Blu Edwardian New Providence Wharf Hotel’de düzenlenen etkinliğe, Türkiye Cumhuriyeti’nin Birleşik Krallık nezdinde Büyükelçi His Excellency Koray ERTAŞ, Azerbaycan’ın Büyükelçisi His Excellency Elın SULEYMANOV,KKTC Büyükelçisi Her Excellency Çimen KESKİN, Bangladesh Büyükelçisi Her Excellency Saıda MunaTASNEEM Kuba Büyükelçisi Her Excellency Barbara Montalvo ALVAREZ Venezuela Büyükelçisi Her Excellency Rocıo MANEİRO , Sudan Büyükelçisi Temsilcisi Mayang Lul  Kuon BİEM ve Laos Büyükelçisi temsilci,  Enfield Belediye (Meclis Üyesi), İngiltere Müslüman Konseyi Başkanı Zara Mohammed, Ayesha Qureshi MBE, Chingford Green Ward Belediye Meclis Üyesi Şazimet Imre Palta, Alderman of the City of London Mr Kawsar Zaman,

Luton Türk Kültür ve Eğitim Merkezi Başkanı Atilla Üstün, Khaled Moyeed, Hüseyin Özer, Lutfur Rahman’ın MUSİAD UK yönetim kurulu üyeleri,

seçkin bir iş insanı topluluğu sivil toplum örgütleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Açılış töreni, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve Ahmed Süheyl Bingöl’ün Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

MUSIAD UK 2023 tanıtım filmi gösteriminin ardından, açılış konuşmasını gerçekleştiren MUSIAD UK BAŞKANI MURAT BİNGÖL: “Sayın milletvekilim, sayın büyükelçilerim, diplomatik misyon temsilcileri, dernek başkanları ve değerli katılımcılar öncelikle bu gece bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Türkiye ve Suriye deprem felaketi sonrası gerçekleştirdiğimiz “Teşekkür ve Yardım” etkinliğimize hoş geldiniz.

Hepinizin çok yakından takip ettiği üzere maalesef Türkiye 6 Şubat sabahına büyük bir felaketle uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de, 7,7 büyüklüğünde deprem meydana gelirken saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde ikinci bir depremle felaketi yaşadı.

10 ili etkileyen bu depremler sonrasında acı haberler peş peşe geldi. Depremler nedeniyle 48 bin 448 kişinin hayatını kaybederken 77.718 kişi yaralandı bir çok ev kullanılamaz hale geldi. Allah bir daha bizlere böyle bir acı yaşatmasın, Türkiye’yi ve dünyayı afetlerden muhafaza eylesin.” Dedi.

“MUSIAD DEPREM BÖLGELERINDE KILIT ROL ÜSTLENDİ.”

BAŞKAN BİNGÖL, “MUSIAD olarak depremin ilk anından beri gerek Türkiye Genel Merkez MUSIAD gerek MUSIAD UK, vatandaşlarımızın yanında olmak için bölgeye koştuk. Bir ve beraber anlayışı ile her bir üyemiz elini taşın altına koyarak darda olan kardeşine omuz verdi. Vermeye de devam edecek. Genel Merkezimiz başkanlığında, şehirlerimizi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ilgili bakanlıkları ile tam koordinasyon halinde el birliğiyle kilit rol üstlendik ve Türkiyemizi yeniden ayağa kaldıracağız.

Kapsadığı alan olarak birçok ülkeden daha büyük bir alandan bahsediyoruz. 10 ilde aynı anda yıkıcı etkisi hissedilen bu şiddette bir deprem karşısında, Dünyanın bir çok ülkesinden Türkiye ve Suriye’ye yardımlar gelmeye başladı. Ayni ve nakdi yardımların yanı sıra arama kurtarma ekipleri ile de sahada AFAD’a yardım eden 10’larca ülke varlığı ile Türkiye’ye destek oldular.

MUSIAD ‘ın Birleşik Krallık Şubesi olarak bizler de, tüm Yönetim Kurulu Üyelerim ve Şube üyelerim ile birlikte farklı platformlarda, Birleşik Krallığın Kızılhaç, Millet Vekilleri , Medyası , Dernekleri , Bağış Kampanyaları, Kurum ve Kuruluşları ile koordineli bir şekilde yaraları sarmak için gece gündüz demeden destek çalışmalarını yürüttük ve yürütmeye devam etmekteyiz.

“ŞU ANA KADAR 3500 TIR SEVKİYATI YAPTIK”

İlk günden itibaren, yapılan yardımlardan bizim aracılığımız ile MUSIAD Genel Merkez’e gönderilenler, yine MUSIAD Genel Merkez Koordinasyon ekibi tarafından AFAD ile organize bir şekilde profesyonel bir ekiple anın ihtiyaçlarına göre kademeli olarak organize edildi.”

“MUSIAD 84 yurtiçi ve 81 yurtdışı şube ve temsilcilikleri ile bölgeye şu ana kadar 3500’den fazla tır gönderildi. Birçok ihtiyacı süratle bölgeye taşıdık ve bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kahramanmaraş’ta siz kıymetli yardım severlerimizin destekleriyle kurduğumuz 750 metre karelik çadırlarda, MUSIAD Aşevi, günlük 10.000 kişiye üç öğün sıcak yemek hizmeti sunuyor. Burayı şuan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik. Buna ilaveten yine Siz değerli destekçilerimizin katkılarıyla kurulan aşevleri ve mobil mutfaklar afetten etkilenen illerimizde hizmet vermeye devam ediyor.

Kahramanmaraş Elbistan’da 8000 kişi kapasiteli 2000 adetten oluşan konteyner yaşam kentimizi hep beraber kuruyoruz. Hamdolsun geçen hafta buranın da bir bölümünün de hızlıca yapılmasını sağlayarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Aynı zamanda Hatay Defne’de bir sahra hastanesi oluşturduk ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Bu akşam ki etkinliğimizin ikinci kısmı da bu çalışmanın bir devamı olarak konteynır yardımı etkinliği şeklinde organize edildi.

“TİCARI HAYATIN YENİDEN TESİSİ İÇİN ADIMLAR ATTIK”

Bu süreçte afet bölgesindeki üyelerimizin durumları ve depremden etkilenen illerimizdeki ticari hayatın yeniden tesisi için adımlar attık. MUSIAD Karz-ı Hasen Sandığı Koordinasyon Grubumuz, iş yerleri zarar gören üyelerimizin zararlarının karşılanacağı ve işlerini ayağa kaldıracak bir destek sistemi üzerinde çalışıyor.

Depremden etkilenen illerimize yönelik faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bir ve beraber olduğumuzda her şeyin üstesinden geleceğimizi biliyoruz. Yaralarımızı birlikte saracak, beraber ayağa kalkacağız.

Yıkılan yerlerin yeniden imarı ve hayatın normal seyrine dönebilmesi açısından işadamları olarak bizler daha çok çalışmayı ve ticaretin ve sanayinin canlanması için önderlik etmeyi bir görev biliyoruz. Biliyoruz ki bu kısa olmayan bir süreçtir.”

 “BİRLEŞİK KRALLIKTA BULUNAN İŞADAMLARINI TÜRKİYE İLE DAHA ÇOK TİCARET, AMAÇLARIMIZIN İLK SIRASINDA YER ALIYOR”” 

“Bu minvalde MUSIAD UK İşadamları Derneği Başkanı olarak ben ve üyelerimiz  Birleşik Krallıkta bulunan işadamlarını Türkiye ile daha çok ticaret yapmaya  Birleşik Krallık’taki ilgili bakanlıklarımızı Türkiye ile ticaret yapan firmalara kolaylık sağlayacak uygulamalar yaparak desteklemeye davet ediyoruz. Türkiye üreten bir ülkedir ve destekleriniz ile üretmeye hemen ve şimdi kararlılığı ile vakit kaybetmeden devam edecektir.”

 “YARALARI BIRLIKTE SARACAĞIZ.”

“Tüm bu çalışmalarda bize destek olan ve olacak tüm ülkelere, kurum ve kuruluşlara  ülkem ve  MUSIAD  Ailesi adına teşekkürü borç biliyorum.

Sonsuz teşekkürler…”

Bu vesile ile gelmekte olan Ramazan Ayını tebrik ediyorum.  Kardeşlik ve yardım vesilesi olarak Müslüman alemine huzur getiren bir ay olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 KATILIMCILARDAN TAM DESTEK

Açılış töreninde sırasıyla konuşmacı Cllr Sabia KAMALİ, Ayesha QURESHİ MBE, Councillor Şazimet Imre PALTA, Councillor Sabri ÖZAYDIN, Alderman of the City of London Kawsar ZAMAN olarak yer aldı.

 MUSIAD UK’ DEN PLAKET TEŞEKKÜR TAKTİMİ

Resepsiyonda Türkiye’nin yeni Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, KKTC Büyükelçisi Çimen Keskin, Azerbaycan Londra Büyükelçisi Elin Suleymanov Enfield Belediye Başkanı (Meclis Üyesi), İngiltere Müslüman Konseyi Başkanı Zara Mohammed, Ayesha Qureshi MBE, Chingford Green Ward Belediye Meclis Üyesi Şazimet Imre Palta, Alderman of the City of London Mr Kawsar Zaman, Sudan Büyükelçiliği Temsilcisi Mayang Lul Kuon, Küba Büyükelçisi Barbara Montalvo Alvarez, Bangladeş Büyükelçisi Saida Muna Tasneem’a teşekkür plaketi verildi.

Plaketler, MUSİAD Başkanı Murat Bingöl, MUSİAD UK Yönetim Kurulu Üyeleri Dr.Belma Uysal, Özkan Güven, Özlem Bacak, Furkan Özger, İbrahim Gökçe, Ali Aybakar, Halil Erdoğan, Ayhan Kalkan, Mustafa Ersoy tarafından taktim edildi.

DEPREM BÖLGESİNE GİDEN SAĞLIKÇILARDA UNUTULMADI

Deprem bölgesinde arama-kurtarma faaliyetlerine katılan sağlık çalışanları Fatma Bahçesular, Johannes Nangolo, Bushraah Mehmood, David Skinner, Michael Mitchell, Saoirse May Costello, Eddie Nathanael, Emir Bahcesular, Tristan Ray Cudworth, Taine Dru Ryan, Emma Charlotte McLeod, Hilal Dinler’e de teşekkür plaketi verildi. Sağlıkçılara teşekkür plaketlerini MUSIAD UK Başkan Vekili Türkan Akbaş ve MUSIAD UK Başkan yardımcısı ve Basın Danışmanı Hülya Özkoyuncu tarafından takdim edildi.

Gecede, Kahramanmaraş merkezli deprem ve depremin ardından yapılan yardımların yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

 GECEDE, 175. 585 STERLİN YARDIM TOPLANDI

Sunuculuğunu MUSIAD YK Üyesi Dr Belma Uysal ve Cllr Sabia Kamali’nın yaptığı programda £25,000 bağış yapan Luton Turk Derneğine, £12,500 bağış yapan Khaled Moyeed’e, £10,000 bağış yapan Huseyin Özer ve £10,000 bağış yapan Save1Life Derneğine, MUSIAD UK Başkanı Sayın Murat Bingöl yardımdan teşekkür belgesi takdim edildi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments