Cumartesi, Nisan 27, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporMontella'dan Türkiye'yi 18 günde EURO 2024'e götüren iki kritik galibiyet

Montella’dan Türkiye’yi 18 günde EURO 2024’e götüren iki kritik galibiyet


Alman teknik adam Stefan Kuntz’un ardından A Milli Takım’da göreve getirilen Vincenzo Montella, Hırvatistan ve Letonya maçlarında ay-yıldızlı ekibi galibiyete taşıdı.


Montella göreve geldiğinde 10 puanlı Hırvatistan’ın ardından grupta averajla ikinci sırada yer alan Türkiye, Hırvatistan ve Letonya maçlarını kazanarak 2’de 2 yaptı ve topladığı 6 puanla grup liderliğine yükseldi.


Ay-yıldızlı ekip, 16 puanla, grupta son oynayacağı Galler karşılaşması öncesinde adını EURO 2024’e yazdırmayı garantiledi.


Montella yönetiminde kale gole kapalı


A Milli Futbol Takımı, İtalyan teknik adam Montella yönetiminde çıktığı Hırvatistan ve Letonya maçlarında kalesini gole kapattı.


Bu iki maçta 5 gol atan Türkiye, kalesinde gole izin vermedi.


Milli takım, Montella’nın ilk maçı olan Hırvatistan karşılaşmasını deplasmanda Barış Alper Yılmaz’ın tek golüyle kazandı. Türkiye, 2018 Dünya Kupası’nın finalisti, 2022 Dünya Kupası’nın yarı finalisti ve FIFA sıralamasında 6. sırada bulunan Hırvatistan’a çok net bir fırsat vermeden karşılaşmayı galip tamamladı.


Türkiye, daha önceki maçlarında zorlandığı rakiplerinden Letonya’yı da Konya’daki maçta 4-0 mağlup etti.


Montella ile yaşanan ilkler


Türkiye, İtalyan teknik adam yönetiminde iki maçta birçok ilki de yaşadı.


Deplasmanda Hırvatistan’ı mağlup eden ay-yıldızlı ekip, rakibine Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde tarihindeki ilk iç saha yenilgisini tattırdı.


Daha önce Hırvatistan ile deplasmanda oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılan ay-yıldızlı ekip, güçlü rakibini deplasmanda ilk kez mağlup etmeyi de başardı.


A Milli Takım, Letonya’yı da Türkiye’de ilk kez mağlup etmeyi Montella döneminde başardı. Daha önce Türkiye’de Letonya ile 3 kez karşılaşan ay-yıldızlı ekip, bu maçlardan beraberlikle ayrılmıştı.


Samet Akaydın ve Yusuf Sarı ilk kez resmi bir maçta, Kenan Yıldız da ilk kez A Milli Takım formasını Vincenzo Montella yönetiminde giydi. Samet iki maçta da 90 dakika sahada kalırken, Kenan, Hırvatistan, Yusuf da Letonya maçının ikinci yarısında forma şansı buldu.


Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na ilk kez bir İtalyan teknik direktörle katılıyor


Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı’nı Avrupa Şampiyonası’na götüren ilk yabancı teknik direktör oldu.


Milliler, EURO 1996, 2008 ve 2016’da Fatih Terim, EURO 2000’de Mustafa Denizli ve EURO 2020’de ise Şenol Güneş yönetiminde turnuvaya katılma hakkı elde etmişti.

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments