Pazar, Mayıs 5, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporMKE Ankaragücü nefes aldı - Son Dakika Haberleri

MKE Ankaragücü nefes aldı – Son Dakika Haberleri


MKE Ankaragücü ile Kasımpaşa, Eryaman Stadı’nda karşılaştı. Mücadeleyi hakem Ömer Faruk Turtay yönetti.


MKE Ankaragücü, ligde uzun bir aradan sonra galibiyet sevini yaşadı.


Kasımpaşa, 35. dakikada Aytaç Kara ile 1-0 öne geçti. MKE Ankaragücü ise 45+1. dakikada Mujakic ile karşılık verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.


Bajic 64. dakikada MKE Ankaragücü’nü 2-1 öne geçirdi. 83. dakikada Moreira farkı ikiye çıkardı ve MKE Ankaragücü maçı 3-1 kazandı.


Ligde 6 maç sonra, yaklaşık 2 ay sonra, sahadan galip ayrılan MKE Ankaragücü puanını 24’e yükseltti.


Son galibiyetini ligin 13. haftasında 25 Kasım 2023’te Gaziantep FK deplasmanında 1-0’lık skorla elde eden başkent ekibi, daha sonraki 6 lig maçında 5 beraberlik, 1 yenilgi aldı.


İç sahada 2,5 ay sonra galibiyet


MKE Ankaragücü, sahasında 2,5 ay sonra galip geldi.


Eryaman Stadı’nda ligde son olarak 29 Ekim 2023’te Yılport Samsunspor karşısında 2-0’lık skorla galip gelen MKE Ankaragücü, sonraki 5 maçta 3 beraberlik, 2 yenilgiyle sahadan ayrılmıştı.


Sarı-lacivertliler, Kasımpaşa’yı mağlup ederek iç sahadaki 5 maçlık galibiyet hasretini de noktaladı.

[Fotoğraf: DepoPhotos]


Kasımpaşa ise ligde üst üste ikinci toplamda sekizinci yenilgisini alarak 26 puanda kaldı.


Ligin ilk yarısında oynanan maçı Kasımpaşa 3-2 kazanmıştı.


MKE Ankaragücü taraftarı, PFDK tarafından verilen beş maçlık cezanın üçüncüsünü bu karşılaşmada çektiği için tribünde yer alamadı.

Fotoğraf: DepoPhotos[Fotoğraf: DepoPhotos]


İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI


29. dakikada kaleci Bahadır’ın savunma arkasına gönderdiği degaj vuruşta topu kontrol eden ve rakip kaleci Gianniotis’i geçen Cephas’ın çektiği şutta Taylan Utku Aydın, meşin yuvarlağın filelere gitmesine engel olarak mutlak bir golü engelledi.


GOL – 35. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Kaleci Bahadır’ın hatasıyla topu kazanan konuk ekipte ceza sahasına giren Hajradinovic, meşin yuvarlağı ceza yayının üzerindeki Aytaç Kara’ya çıkardı. Düzgün bir şut çeken Aytaç, topu sol direğin dibinden filelere gönderdi. 0-1.


42. dakikada Hajradinovic’in şutunda top ceza sahasının içinde Neto’nun önünde kaldı. Neto’nun kale sahasının sağ çaprazından çektiği şutta top az farkla yandan auta gitti.


43. dakikada ceza sahasının sol çaprazından Cephas’ın çektiği şutu kaleci Gianniotis, sağına uzanarak topu kontrol etti.


45. dakikada Kasımpaşa ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Cephas’ın şutunda kaleci Gianniotis, meşin yuvarlağı son anda kornere tokatladı.


GOL – 45+1. dakikada MKE Ankaragücü beraberliği yakaladı. Sol taraftan Pedrinho’nun kullandığı korner atışında kale sahasında iyi yükselen Mujakic’in kafa vuruşunda top ağlara gitti. 1-1.

Fotoğraf: DepoPhotos[Fotoğraf: DepoPhotos]


İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI


59. dakikada Hanousek’in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortayı altıpasın içindeki Bajic topu, arka direğe kafasıyla aşırttı. Müsait durumda topla buluşan Morutan’ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.


GOL – 64. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Cephas, topu müsait durumdaki Bajic’e çıkardı. Kale sahsının içindeki Bajic, meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı. 2-1.


80. dakikada MKE Ankaragücü savunmasında ceza sahasında yaşanan karambolde, Ben Ouanes’in şutunda top önce üst direğe sonra kale çizgisine çaparak oyun alanına döndü. Pozisyonu takip eden Da Costa’nın kafa vuruşunda ise top auta gitti.


GOL – 83. dakikada MKE Ankaragücü farkı 2’ye yükseltti. Taylan Utku Aydın’dan topu orta sahada kapan Pedrinho, ceza sahasına kadar girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 3-1.


KASIMPAŞA’NIN GOLÜ VAR’DAN DÖNDÜ – 90+2. dakikada Kasımpaşa’nın attığı gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Selim Dilli’nin ceza sahasına yaptığı ortada yaşanan karambolü değerlendiren Da Costa, kale sahasının içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. VAR uyarısı sonrası pozisyonu kenara gelerek monitörden inceleyen hakem Ömer Faruk Turtay, golden önce elle oynama tespit ederek golü iptal etti.


Karşılaşmayı MKE Ankaragücü, 3-1 kazandı.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


Stat: Eryaman


Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Yusuf Bozdağan, Özcan Sultanoğlu


MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou (Dk. 46 Hanousek), Radakovic, Mujakic, Atakan Çankaya, Ali Kaan Güneren, Pedrinho (Dk. 87 Cem Tuna Türkmen), Morutan (Dk. 70 Tolga Ciğerci), Cephas, Chatzigiovanis, Bajic (Dk. 79 Macheda)


Kasımpaşa: Gianniotis, Neto, Taylan Utku Aydın, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Gökhan Gül, Aytaç Kara, Fall, Hajradinovic (Dk. 86 Selim Dilli), Gomis, Da Costa


Goller: Dk. 35 Aytaç Kara (Kasımpaşa), Dk. 45+1 Mujakic, Dk. 64 Bajic, Dk. 83 Pedrinho (MKE Ankaragücü)


Sarı kartlar: Dk. 24 Kitsiou (MKE Ankaragücü), Dk. 71 Yasin Özcan (Kasımpaşa)


Emre Belözoğlu: Bu maçı kazanmak bizim için çok değerliydi


MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuştu.


“Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. 9 Mehmetçik vatan uğruna canlarını verdi, şehit oldu. Yakınlarına sabır diliyorum. Memleketimiz çok güçlü. Vatan sağ olsun ama körpecik genç kardeşlerimizin böyle can vermeleri bizi çok üzüyor. Maça gelecek olursak, önemli bir maçtı. Antalyaspor maçından sonra yaptığımız analizler, skor olarak karşılık vermese de oyun anlamında her maçı kazandık. 5 beraberlik, 1 mağlubiyet gelince maç kazanamama baskısı oluştu. Antalya maçından sonraki süreç, oyuncuların reaksiyonu bir teknik adam ve ağabeyleri olarak beni mutlu ediyor. Bu maçı kazanmak bizim için çok değerliydi.”


MKE Ankaragücü nefes aldı


Transfer yasağının kalkacağını vurgulayan ve yönetimin de camiaya söz verdiğini hatırlatan Belözoğlu, transfer sorularına cevap verdi.


“Emre Mor ve Miha Zajc gündemimizde yok. Ancak Fenerbahçe’den bazı oyuncularla ilgili beklentimiz var. Onların yaptığı transferlere göre süreç ilerleyebilir. Niteliği yüksek transferler yapacağız. Fenerbahçe’nin içinden kafamızda bazı isimler var. Çok geniş kadroları var. Yeni transferlerle İsmail hocanın ve yönetimin düşünmeyeceği isimler vardır. Eğer bir profil belirlersek ikili ilişkilerimi kullanırım. Başakşehir’deki Deniz Türüç de listemizde yok.”


Belözoğlu, transferlerin kendi bilgisi dahilinde yapılacağını aktardı.


“Transfer yapmak için yapmayacağız. Ankaragücü’nün en yeni sevdalısı biri olarak, bu camiayı çok sevdim. Ben burada kendimi çok mutlu hissediyorum. Beklentilerin de karşılığını vermek istiyorum. Hep beraber Ankaragücü camiasını beklediği yere getirmek istiyoruz.”


PFDK’nın verdiği ceza


Belözoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından aldığı para cezasının sorulması üzerine konuştu.


“Diyecek pek bir şeyim yok. Kimse futbol ailesinde art niyetli değil. Hakemlerin, Rizespor maçından sonra yaşamış olduğu olayı kimse tasvip etmedi. Sayın Başkanımız Faruk Koca da üzüntüsünü belirtti. Burada hakkın ve adaletin sürekliliği açısından hakemlerden beklentimiz var. Her paydaştan beklenmesi gereken bir durum. Oradaki sözlerim ağır gelmiş, belki ‘intikam’ sözü ağırdır. Anlayışla karşılıyorum. Hakemler bütün takımlara adil olmalı diye düşünüyorum. Attığımız her adımımıza her sözümüze de dikkat etmeliyiz. Yanlış anlaşıldıysam özür dilemekten de geri durmam.”


MKE Ankaragücü taraftarını öven ve yaşadıkları süreçte camiaya verdikleri destek için teşekkür eden Belözoğlu, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası’nda Çaykur Rizespor’la oynayacakları maçta tribünlerin dolmasını istedi.


Sami Uğurlu: Maçı bireysel hatalarla kaybettik


MKE Ankaragücü nefes aldı


Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuştu.


“Öncelikle şehitlerimiz için başsağlığı diliyorum. Yine acı dolu bir gün. Maça geldiğimizde ise oyuna baktığımızda skorun bu olması büyük sürpriz oldu. Oyunun her bölgesinde iyi oynayan, topa sahip olan, pozisyon bulan bir Kasımpaşa vardı. Ankaragücü’nün yakaladığı pozisyonlar bizim bireysel hatalarımızdan oluştu. Maçı bireysel hatalarla kaybettik.”


Arka arkaya aynı oyuncularla sahaya çıktıklarını vurgulayan Uğurlu, çok eksikleri bulunduğunu ve transfer döneminde 5-6 oyuncu almayı planladıkları sözlerine ekledi.

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments