Cumartesi, Nisan 27, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporMillilerin EURO 2024'teki rakipleri belli olacak

Millilerin EURO 2024’teki rakipleri belli olacak


UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, turnuvaya ev sahipliği yapacak Almanya’nın Hamburg kentindeki Elbphilharmonie Konser Salonu, kura törenine ev sahipliği yapacak.


TSİ 20.00’de başlayacak organizasyona Türkiye, ikinci torbadan katılacak.


24 takımın yer alacağı turnuvada, 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak.


Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.


Kuralara, 21 takım katılacak. Grupları belirlenecek diğer 3 takım ise 21-26 Mart tarihlerinde yapılacak EURO 2024 play-off turunu geçmelerinin ardından finallerde yer alacak. EURO 2024, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek.


Torbalar şöyle:


1. Torba: Almanya (ev sahibi), Portekiz, Fransa, İspanya, Belçika, İngiltere


2. Torba: Türkiye, Macaristan, Romanya, Danimarka, Arnavutluk, Avusturya


3. Torba: Hollanda, İskoçya, Hırvatistan, Slovenya, Slovakya, Çekya


4. Torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre, A yolu play-off galibi, B yolu play-off galibi, C yolu play-off galibi


Son üç takım 26 Mart’ta belli olacak


Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılacak son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak.


Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek.


Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024’te, finalleri ise 26 Mart 2024’te oynanacak.


Şampiyona 14 Haziran’da başlayacak


EURO 2024, toplam 24 takımın katılımıyla 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.


Almanya’daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyonanın açılış maçı Münih Futbol Stadyumu’nda, final karşılaşması ise Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.


Finallere Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.


Mehmet Büyükekşi: Son noktaya kadar ilerlemeyi hedefliyoruz


Kura çekimi öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbol tarihinde ilk kez eleme gruplarından lider çıkarak dünyanın en büyük spor organizasyonlarının başında gelen Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


“Avrupa’nın en genç ve yetenekli milli takımı ile dünyada Türkiye’den sonra en çok Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’da adeta ev sahibi gibi oynayacağımız bir turnuvaya katılacağız. A Milli Futbol Takımı’mıza, teknik heyetimize güveniyoruz. Kura çekiminde hangi milli takımlarla eşleşirsek eşleşelim, önce grubumuzdan çıkmayı sonra da turnuvada ilerleyebildiğimiz son noktaya kadar ilerlemeyi hedefliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu olarak amacımız bütün büyük turnuvalara katılan bir milli takım yaratmak. Başarının sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz. 2032 yılında İtalya ile ortak düzenleyeceğimiz Avrupa Şampiyonası’na kadar tüm büyük uluslararası turnuvalara katılmayı ve 2032 yılında da ev sahibi olduğumuz turnuvada final oynamayı hedefliyoruz. Kazandığımız her milli maçtan sonra söylediğimiz ‘En büyük Türkiye’ sözünü alışkanlık haline getirmek istiyoruz. Sahada oynadığımız tüm oyunların hakkını vererek ay-yıldızlı bayrağımızın bizlere yaşattığı duyguları tüm dünyaya haykıracağımız bir şampiyona bizi bekliyor.”

Kaynak : TRT SPOR

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments