Cuma, Mayıs 10, 2024
Google search engine
Ana SayfaMagazinMetin Uca neden öldü, hastalığı neydi? Metin Uca kimdir, kaç yaşındaydı? Acı...

Metin Uca neden öldü, hastalığı neydi? Metin Uca kimdir, kaç yaşındaydı? Acı haber geldi ünlü isim hayatını kaybetti


Hastanede günlerdir tedavi gören Metin Uca hayatını kaybetti. Ünlü ismin ölüm haberini menajeri Kübra Kalem Baykara, duyurdu. Baykara paylaşımında, “Metin Uca’mızı kaybettik. Kalbimiz acıyor” ifadelerini kullandı. Ünlü ismin ölümü sevenlerini yasa boğdu. İşte Metin Uca’nın hayatı ve biyografisi…

METİN UCA NEDEN ÖLDÜ?

Televizyon dünyasının önemli isimlerinden Metin Uca, 62 yaşında hayatını kaybetti. Uca, Kocaeli’de araç kullanırken aniden fenalaşmış, trafik kazası geçirmişti. Hastaneye kaldırılan Uca’nın şah damarlarının tıkalı olduğu tespit edilmiş ve entübe edilmişti. Acı haberi Uca’nın menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Uca’nın vefat haberini menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Baykara paylaşımında, “Metin Uca’mızı kaybettik. Kalbimiz acıyor” ifadelerini kullandı.

METİN UCA KİMDİR?

Metin Uca 1961 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Hakkarili’dir.

metin uca

Küçük bir bürokrat ailesinin çocuğu olarak ömrünün büyük bölümünü Ankara ve İstanbul’da geçirdi. İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Uca, Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve gazetecilik eğitimi aldı. Van Erciş’te askerliğini tankçı asteğmen olarak yapan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak muhabirlik hayatına başladı. Çok sayıda gazetecilik ve televizyonculuk ödülünün sahibidir. 1999 – 2000 yıllarında TRT’ de televizyoncu olarak çalışmaya başladı ve kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yaptı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalıştı.1999 yılından itibaren kendi özgün sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri ile İstanbul’da çalışmaya başladı. Geniş toplumsal kesimlerin sevdiği programlara sunucu, yapımcı olarak imza attı. 1999-2003 yılları arasında Türkiye’nin en özgün ve eğlenceli sabah haber şovu Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sundu. 700 bölüm yayınlanan Passaparola ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan Miras adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer alan Uca, Maydanoz, Büyüklere Masallar, Pişti isimli stüdyo programlarıyla da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü.

Metin Uca’nın, Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam, Tüh, Alışmadık Gözde Lens Durmaz, Her Book’a Maydanoz kitapları toplam 300 bine ulaşan satış rakamıyla yaşadığımız günlere neşeli bir bakış ortaya koymaktadır.

Metin Uca 17 Kasım 20323 Cuma günü hayata gözlerini yumdu.

Günün Magazin olayları
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Metin Uca 62 yaşında hayatını kaybetti! Metin Uca 62 yaşında hayatını kaybetti!
SON DAKİKA | Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan tutuklandı! Adliye koridorlarında sinir krizi: SON DAKİKA | Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan tutuklandı! Adliye koridorlarında sinir krizi: “Neden? Neden?”
Türkiye bu aşıkları konuşuyor! Dayısından son isteği şaşırttıTürkiye bu aşıkları konuşuyor! Dayısından son isteği şaşırttı





Kaynak : Mynet

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments