Salı, Nisan 23, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaKıbrısMehmetçik’te Sibel Tatar’ın da katılımıyla İpek Böceği Yetiştiriciliği ve Koza İşi Semineri...

Mehmetçik’te Sibel Tatar’ın da katılımıyla İpek Böceği Yetiştiriciliği ve Koza İşi Semineri düzenlendi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Mehmetçik’te düzenlenen İpek Böceği Yetiştiriciliği ve Koza İşi Semineri’ne katılarak bölge kadınları ve ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Mehmetçik Belediye Gazinosu’nda yer alan seminerde konuşan Konuşan Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, bölgede ilk kez böylesi bir seminer düzenlenmesinin önemini vurguladı.

Fatma Çimen Tuğlu, ipek böceği yetiştiriciliğinin, Kıbrıs kültürünün bir parçası olduğunu belirterek, bölge kadınlarının ürettikleri el sanatlarının pazarlanması ve evekonomilerine katkıda bulunmaları noktasında yürütülen çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da ipek böceğinin; ülke tarihinin, geçmişinin ve kültürünün bir parçası ve önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade etti.

Zaman içerisinde ipek böceği yetiştiriciliğinin durma noktasına geldiğini belirten Sibel Tatar, ipek böceğinin yeniden hayat bulması ve gelir kapısına dönüştürülmesiiçin “İpeğin Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu” isimli proje başlattıklarını vurguladı.

Sibel Tatar, proje kapsamında Ağustos veya Eylül ayı gibi ilk ürünleri elde etmeyi planladıklarınıkaydetti.

Sibel Tatar, ipek böceği yetiştiriciliği ile ilgili yürüttükleri proje hakkındada bilgi vererek, proje çerçevesinde kadınlara dokuma kurusu verilerek eldeedilecek ürünlerin işlenmesinin sağlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Türk İşlemelerini Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dervişe Çeliker, ipek böceği yetiştiriciliği ve koza işi hakkındaki sunum yaptı.

Seminerin ardından katılımcılara ipek böceği dağıtıldı.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments