Cuma, Nisan 26, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrıs“KKTC’de Enerji Krizi” konulu panel düzenlendi

“KKTC’de Enerji Krizi” konulu panel düzenlendi

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, “KKTC’de Enerji Krizi” konulu panel gerçekleştirdi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlen panele Ekonomi ve Eneri Bakanı Olgun Amcaoğlu, Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı milletvekilleri, belediye başkanları , bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır yaptı.

Adanır, Elektirik enerjisinde yaşanılan pronlemleri çok önceden gördüklerini ve söz konusu konuyu sürekli gündeme getirdiklerini rapor hazırladıklarını belirtti.
Hazırlanan rapor veya olası tedbiler konusundaki önerileri hakkında herhangi bir adım atılmamasının bugünkü kaçınılmaz gerçeği, hazırladığını belirten Adanır, ülkede elektirik enerjisi başta olmak üzere bütünlüklü enerji yönetim sistemi bulunmadığını ileri sürdü.

Enerji Üst Kurulu Yasası’nın Meclis’te oy birliği ile ivedi görüşülmesinin kararlaştırıldığını belirten Adanır, bunun kendileri için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Adanır, Enerji Verimliliği Yasası, Elektirikli Araçlar Yasası’nın da bir an önce hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Adanır, Kıb-Tek’in kamusal varlığının daha sağlam ve sürdürülebilir temeller üzerinde çağdaş hizmet anlayışı ile acilen düzenlenmesi gerekliliğinin de altını çizdi.

Adanır, “Önümüzdeki dönemde enterkonnekte ve yenilenebilir enerji yatırım maliyetlerindeki düşüşleri de değerlendirme imkanlarımız varken, alım garantisi artırılarak fuel oil yakıt ile çalışan 15 yıllık santral anlaşması yapmanın ne kadar doğru bir karar olacağı sorgulanmaktadır. Gelecek nesiller için, ucuz ve çevre dostu enerji alternatifleri ülkemizin en önemki stratejik kararı omalıdır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Saymanı Mert Girgen’in modoratörlüğünde panelde alanında uzmanlar sunum gerçekleştirdi.

brt

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments