Cuma, Mayıs 3, 2024
Google search engine
Ana SayfaSporKKTC Atıcılık Federasyonu, Şampiyon Melekler Anı Kupası yapıldı

KKTC Atıcılık Federasyonu, Şampiyon Melekler Anı Kupası yapıldı

KKTC Atıcılık Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla bu yıl Havalı Silahlar Bahar Kupası’nın adı, Adıyaman’daki depremde hayatını kaybeden evlatlarımızın hatıratını yaşatmak için Havalı Silahlar Şampiyon Melekler Anı Kupası olarak değiştirilerek yapıldı.

Dünya Havalı ve Ateşli Silahlar Destekli Atış Federasyonu’nun (WRABF) kurallarına uygun olarak yapılan Havalı Silahlar Şampiyon Melekler Anı Kupası 25 metreden 25 puanlı hedefe yapılan atışlarla gerçekleştirildi.

Şampiyon Melekler Anı Kupası yarışması, hayatını kaybeden evlatlarımızın anısına bir dakikalık saygı duruşunu takiben, toplam 30 sporcunun 8 takımda yarışmasıyla gerçekleştirildi. Atıcılık Federasyonu’nun Taşkent Atış Poligonu’nunda gerçekleştirilen yarışmada birbirine çok yakın puanlar alan takımların sıralaması şu şekilde oldu:

Ali Türkkal, Fevzi Havutçu ve Tahir Sinal’dan oluşan Alayköy Avcılık Atıcılık Kulübü 3. Takımı 714 punla birinci; Ahmet Savaşan, Hüseyin Turan ve Salih Dalcı’dan oluşan Kuzey Kıbrıs Ulusal Atıcılık Eğitim ve İhtisas Derneği 712 puanla ikinci; Volkan Vaiz, Turgut Aktuğra ve Akif Sarıkaya’dan oluşan Alayköy Avcılık Atıcılık Kulübü 4. Takımı 712 puanla üçüncü sıraya yerleşti.

Bireysel sıralamada ise, Büyük erkeklerde Alayköy Avcılık Atıcılık Kulübü sporcusu Ali Türkkal 240 puanla birinci, Alayköy Avcılık Atıcılık Kulübü sporcusu Tahir Sinal 239 puanla ikinci, Kuzey Kıbrıs Atıcılık Eğitim ve İhtisas Derneği sporcusu Ediz Tuncel 239 puanla üçüncü sıraya yerleşti.

Bireysel sıralamada, Büyük Kadınlar kategorisinde Alayköy Avcılık Atıcılık Kulübü sporcusu Arzel Akdeniz 231 puanla birinci, Kuzey Kıbrıs Atıcılık Eğitim ve İhtisas Derneği sporcusu Seral Karabulut 229 puanla ikinci, Alayköy Avcılık Atıcılık Kulübü sporcusu Gülşah Amcaoğlu 218 puanla üçüncü sıraya yerleşti.

Şampiyon Melekler Anı Kupası’nın ödül töreni, müsabaka bitiminde UBP milletvekili ve Kuzey Kıbrıs Ulusal Atıcılık Eğitim ve İhtisas Derneği sporcusu Ahmet Savaşan’ın sıralamaya giren takımlara kupalarını takdim etmesi, bireysel sıralamaya giren erkek ve kadın sporculara KKTC Atıcılık Federasyonu Havalı Silahlar Sorumlusu Mehmet Zeybekçi’nin ve KKTC Atıcılık Federasyonu Başkanı Ali Akgürcü’nünün madalyalarını takdim etmesi, ve genç sporculara da Kuzey Kıbrıs Ulusal Atıcılık Eğitim ve İhtisas Derneği Başkanı ve sporcusu Ediz Tuncel’in madalyalarını takdim etmesiyle gerçekleştirildi.

Havalı Silahlar Şampiyon Melekler Anı Kupası, depremde hayatlarını kaybederek ülkemizi ve toplumumuzu tarifsiz bir acı ve üzüntü içinde bırakan Şampiyon Meleklerimizin anılarını yaşatmak için her yıl KKTC Atıcılık Federasyonu’nun ilk havalı silahlar yarışması olarak yapılacak ve geleneksel hale getirilecek.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments