Perşembe, Mart 28, 2024
Google search engine
Ana SayfaKültür Sanat‘Kazhal’ın galası ARUCAD’da yapıldı

‘Kazhal’ın galası ARUCAD’da yapıldı

Ali Azhari’nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı kısa film Kazhal’ın galası yapıldı.

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD’dan) yapılan yazılı açıklamada, Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğretim görevlisi Azhari’nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı filmin galası ARUCAD’da yapıldı.

Filimde, İranlı bir kadın olan Kazhal’ın, daha güvenilir bir yaşam arayışıyla Kıbrıs’a taşınması işleniyor. Kazhal, Kıbrıs’a gelmeden önce İran’da yakın zamanda Mahsa Amini’nin ölümünün ardından kadınların özgürlüğü ve günlük yaşamda uğradıkları ayrımcılığın sona ermesi için yaşanan ayaklanmalara katılan bir kadın.

ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi filmi izledikten sonra yaptığı açıklamada, “Ali Azhari’nin kısa filmi hem duygusal hem dünya gerçeklerini ortaya koyan, bu anlamda önemli mesajlar içeren bir film oldu. Kadınların özgürlüğü ve geleceğimiz olan çocuklar için düşünmememizi sağlıyor” dedi.

Kısa filmin yönetmeni Ali Azhari ise, “Doğup büyüdüğüm ülkemde kadın özgürlüğü için yaşanan mücadele uzakta da yaşasak her zaman kalbimizle hissettiğimiz, aklımızın orada olduğu bir süreçti. Ailem, arkadaşlarım İran’da yaşıyor. Onlardan uzakta olmak yaşananların sesi olmama engel değildi. Ben de sanatımla yaşananları anlatmak istedim. Bu filmi Masha Amini ve İran’daki protestolarda hayatını kaybedenlerin anısına adadım” dedi.

Film gösteriminin ardından Azhari ve bazı oyuncuların da yer aldığı panel düzenlendi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments