Perşembe, Nisan 25, 2024
Google search engine
Google search engine
Ana SayfaDünyaKazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’den ülkenin savunma kabiliyetini güçlendirme mesajı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’den ülkenin savunma kabiliyetini güçlendirme mesajı


Tokayev, devletin tüm üst kademeleriyle ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına ilişkin toplantı yaptı.


Kazakistan’ın sosyal ve ekonomi alanlarındaki sorunlarına değinen Tokayev, eski programların mevcut dönemde artık işlevsiz hale geldiğini ve ülke için yeni bir ulusal kalkınma planının geliştirileceğini söyledi.


Kasım Cömert Tokayev, şu anda dünyada ticaret engellerinin arttığını ve devletler arasındaki karşılıklı güvensizliğin büyüdüğünü dile getirerek, “Bu yıl ilk çeyrekte ekonomimiz yüzde 4,9 büyüdü. Rakamlar fena değil ama ek büyüme kaynakları aramalıyız.” ifadesini kullandı.


Gıda ürünlerinde hala dışa bağımlı olduklarını kaydeden Tokayev, hükümetin en önemli önceliğinin yerli üretim payını artırmak olduğunu bildirdi.


Tokayev, “sermayesini yurt dışına kaçıranlara” da seslenerek, ülkeye yatırım yapmaları halinde onlara karşı herhangi bir eylem yapılmayacağının sözünü verdi.


Ülkeye yapılan yatırım projesine savcıların eşlik etmesinin doğru bir adım olacağını dile getiren Tokayev, “Böyle bir önlem, yabancı girişimcilerin yatırımlarının güvenliğini garanti edecektir.” dedi.


Cumhurbaşkanı Tokayev, dünyada ciddi değişimlerin yaşandığına dikkati çekerek, “Bu nedenle iç güvenlik, savunma kabiliyetinin güçlendirilmesi, Kazakistan’ın ve tüm Orta Asya’nın uluslararası arenadaki saygınlığının artırılmasına özel önem verilmelidir.” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak : TRT HABER

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments