Pazartesi, Mayıs 20, 2024
Google search engine
Ana SayfaKıbrısKamuda yetkili beş sendika Başbakanlık Kavşağı’nda eylem yaptı

Kamuda yetkili beş sendika Başbakanlık Kavşağı’nda eylem yaptı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kamu İşçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası başkent Lefkoşa’da eylem düzenledi.

Başbakanlık Kavşağında toplanarak pankartların açan Sendikalar, zamlar, hayat pahalılığı ve göç yasası, T&T şirketine yapılan vergi bağışı, kriminal olaylar ve kontrolsüz göçü protesto etti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve bazı CTP milletvekilleri de Başbakanlık Kavşağı’na gelerek eyleme destek verdi.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ve
Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu’nun kısa birer konuşma yaptığı eylemde ortak basın bildirisini KTAMS Başkanı Güven Bengihan okudu.

Ekonomik krizin giderek derinleştiğine ve halkın alım gücünün büyük oranda gerilediğine dikkat çekilen açıklamada, çalışanların, emeklilerin ve maaşla geçinen tüm kesimlerin derin bir yoksullaşma ile karşı karşıya kaldığı savunuldu.

Sendikaların yüksek enflasyon nedeniyle Hayat Pahalılığının iki ayda bir uygulanması talebi olumlu karşılık bulmazken, T&T Şirketine 59 milyon Euro vergi bağışlanmasını eleştiren Sendikalar, bu rakamın 36 milyar TL olan 2023 yılı bütçesinin 18’de 1’ine denk geldiğine işaret etti.

Kontrolsüz nüfus akışına da dikkat çekilen açıklamada, artan yabancı nüfus ile birlikte can ve mal güvenliğinin yitirildiği, kriminal olayların hızla arttığı savunuldu.

Halkın günden güne yoksullaşması karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Sendikalar, güçlerini birleştirerek mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak : BRTK

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Most Popular

Recent Comments